[6n] Kompletne zamki. Jakie i gdzie?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
P5ychol
Newbie
Newbie

[6n] Kompletne zamki. Jakie i gdzie?

Post autor: P5ychol »

Miałem nieudaną próbę włamania do auta. Na szczęście był to jakiś amator i skończyło się tylko na uszkodzonej wkładce. Jako że nie chciałem się narażać na koszty próbowałem przełożyć wkładkę z drzwi pasażera. Niestety podczas tej operacji ułamałem zaczep (haczyk) od rygla. Udałem się więc do sklepu z częściami. W jednym z nich wcale nie oferowali kompletnych zamków w drugim zażyczyli sobie 90zł za jedną wkładkę :lol: Zrezygnowałem i postanowiłem szukać na allegro. Znalazłem. Sprzedawca w opisie aukcji zarzekał się że jeżeli ma się wkładki z zaczepem na haczyk to będą pasowały w 100%. A taki ****. Po pierwsze za krótki rygiel 56mm (ja w aucie mam 61mm), po drugie "ucho" od wkładki 9mm (ja mam 8mm) i nie pasowało do tulei z sprężyną.

I tu jest moje pytanie czy dysponuje ktoś niepotrzebnymi 2 kompletnymi zamkami (wkładka, rygiel, kluczyki) lub wie w jakim sklepie (najlepiej internetowym) można zakupić takie. Dziękuje za poświęconą uwagę.
Awatar użytkownika
szmydziu
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: szmydziu »

Napiszę tylko, że zamek z całym bębenkiem jest inny w wersji przedliftowej i poliftowej.
W zależności z którego roku masz Polo, musisz szukać odpowiedniej wersji.

Najprościej: Jeśli masz zegary, gdzie wskaźnik paliwa i temperatury jest na dole <- wersja przed liftem (do 97 roku)
Wskaźnik temp. oraz wskaźnik paliwa na górze <- wersja po lifcie. (od 97 r)

A gdzie ? Chyba allegro najlepiej.
Z ciekawostek: jeśli masz w mieście dobrego speca od zamków to przestawi Ci on wkładkę w drzwiach pod Twój kluczyk, więc nie będziesz musiał kupować kompletu, a jedynie 1 szt.
Obrazek
Obrazek
e
ekopolowroc
Newbie
Newbie

Post autor: ekopolowroc »

Najlepiej będzie jak kupisz stare klamki oryginalne. zamek kupić i dorobić pod kluczyk. Allegro w moim przypadku, było takie że
taniej było wyszło kupić w servisie vw komplet naprawczy 66 zł, niż allegro, przesyłka i to że łopatki mi się połamały sprężynka kiepska itd. na końcu kupiłem w serwisie i mam spokój.
MALCZIK
BYŁO 6N 1,0 1997-GOLASSS
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”