[6n2] Mruga kontrolka świecy żarowej

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

B
Beti
Newbie
Newbie

[6n2] Mruga kontrolka świecy żarowej

Post autor: Beti »

Witam! Posiadam POLO 2001r z klimatyzacją. Mój problem polega na tym, że jakiś czas po włączeniu klimy zaczyna mrugać kontrolka świecy żarowej, a przynajmniej tak było do wczoraj, bo dzisiaj kontrolka mruga bez ruszania klimy. Czy ktoś wie co może być powodem?
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

niestety tylko VAG pomoże ;)
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
B
Beti
Newbie
Newbie

A właśnie, że nie!!! Znalazłam! :victory: Okazuje się, że uszkodzony jest wyłącznik świateł stopu. Znajduje się on nad pedałem hamulca. Kiedy mruga kontrolka to światła stopu nie działają. a kiedy nie mruga działają. :grin: I niech mnie nikt nie pyta co ma wspólnego klimatyzacja, światła stopu i kontrolka świecy :derisive:
Awatar użytkownika
zozo
Newbie
Newbie

Post autor: zozo »

A u mnie (usterka z wczoraj) gdy zaczęła mrugać kontrolka świec, to okazało się, że 2 świece z 4 są do bani, wymiana pomogła.

pozdrawiam
B
Beti
Newbie
Newbie

Wymieniłam włącznik stopu. I nic mi już nie mruga :grin:
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

No prosze kobieta a powalila swoją wiedzą na temat mechaniki-elektromechaniki faceta :grin: Oczywiście żartuje i bez urazy dla nikogo. Dość sporadycznie tak jak kolega ZOZO napisał przepalają się świece i też będzie sobie migać.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
B
Beti
Newbie
Newbie

No chłopaki Ok ale pierwsze co się sprawdza jak miga wskaźnik świecy żarowej to jak sama nazwa wskazuje świece żarowe. Gdyby to było takie banalne to bym nawet nie pytała ;)
w
wiero
Newbie
Newbie

Post autor: wiero »

Generalnie miałem też ten problem.Okazało się że mrugające kontrolka od świec żarowych informuje min. o przepalonym bezpieczniku albo żarówce.Proponuje to sprawdzić.U mnie to działa właśnie w ten sposób.Zresztą jest to opisane w instrukcji.
B
Beti
Newbie
Newbie

Wymieniłam o przepraszam koledzy mi wymienili wyłącznik czy włącznik świateł stopu i wszystko działa, nic nie mruga, problem został rozwiązany. SKUTECZNIE. Dziękuję za rady ;)
P
Pea5
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pea5 »

Witam serdecznie. Miałem już wcześniej taką historię że ten włącznik nad pedałami się zepsuł i został wymieniony (około rok temu) Dzisiaj kontrolka zaczęła mrugać. Dość mocno zaniepokojony poprosiłem dziewczynę o wciśnięcie pedału stopu, okazało się że świeci się jedynie trzeci sygnał ( nad klapą) boczne nie... i teraz pytanie czy migająca kontrolka oznacza iż ten czujnik jest zepsuty, czy może oznaczać też to że żarówki się spaliły? Bo na moje oko czujnik jest ok bo trzecie światło świeci. Bardzo proszę o odpowiedź gdyż za niedługo kończy mi się przegląd samochodu i muszę się uporać z tą usterką. Pozdrawiam.

Ps. Gdzie znajdują się bezpieczniki od świateł stopu ? czy są one podzielone? tzn boczne są na jednym a środkowy na osobnym ?
Awatar użytkownika
rafficz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rafficz »

Pea5 kolega dwa posty wyżej napisał że może być to też żarówka. Bezpieczniki są po lewej stronie za schowkiem odciągasz zaślepkę .
Awatar użytkownika
P3C1U
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: P3C1U »

Pea5

Na bank zarowki ci poszly kolego ja tak ostatnio mialem ze srodkowe swiatlo stopu mialem a w lampach nie, no i oczywiscie migala mi lampka swiec wymienilem zarowki i nadal nie przestala mrygac co najlepsze swiatlo stopu juz mialem i w lampach i po srodku ale wyjalem ten czujnik i wyczyscilem go na tip top bo troszke na stykach byl przepalony i lampka przestala migac oczywiscie podpiolem pod kompa przyczyna byla wlasnie czujnika stopu jakies zwarcie mial i tak sie wlasnie stalo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”