[6N] Jaka skrzynia do 1.9d aef

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mik99
Newbie
Newbie

[6N] Jaka skrzynia do 1.9d aef

Post autor: mik99 »

Niestety całkowicie padła mi skrzynia. Auto nie jedzie pomimo tego, że biegi normalnie wchodzą. Przy probie ruszania słychać tylko zgrzyt. Auto jest u mechanika i niestety nie wiem jaki kod skrzyni mam teraz w aucie. Sądząc po nalepce powinna to być skrzynia o kodzie CWT. Jakie skrzynie jeszcze będą tutaj współgrały bez przeróbek?. Lub inaczej zapytam. Jaką skrzynię kupić najlepiej by nie stresować się jej eksploatacją?.
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

tylko i wyłącznie CWT, do tego silnika raczej nie było innej opcji, nie dam sobie ręki uciąć ale raczej jest jak piszę, ewentualnie można szukać od innych modeli które miały rozrusznik z przodu.
m
mik99
Newbie
Newbie

Post autor: mik99 »

Już wiem, że mam CWT w aucie, tak jak mówisz rozrusznik jest z przodu, wybierak wchodzi od dołu a linka od góry. Może ktoś z kolegów ma taką skrzynię do sprzedania?.
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

w mej polinie z silnikiem AEF jest skrzynia DCH i na wlepie jest DCH
Awatar użytkownika
TRATATOW
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: TRATATOW »

Obrazek
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

[quote=""TRATATOW""]Obrazek[/quote]
zauważ że na rozpisce są tylko skrzynie do benzyn które nie będą pasować do AEF. Rozpiska w tym wypadku może tylko zaszkodzić a nie pomóc.

proponuję aby każdy kto ma AEF sprawdził jaką ma skrzynię i napisał, można by wtedy stworzyć listę skrzyń do AEF i innych z rozrusznikiem z przodu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”