Witam, chciałbym się dowiedzieć ile mógłbym zawołać za taki zestaw, kiedyś na tym jeździł classic, lecz później przerzuciłem się na 14 a teraz na 15 więc koła odpoczywały, a teraz chciałbym je sprzedać gdyż ja ich nie użyję, a jakiś grosz do samochodu by się przydał Proszę o wycenę ile to może być warte. Felgi stalowe R13 opony 175/ 70 R13 stan opon nadadzą się na 2/3 sezony na pewno. Hmm rocznik nie wiem czy 02 czy 06. Opony to dębica passio. Dodam że mam 4 felgi ale tylko 3 opony gdyż jedna uległa zniszczeniu dlatego jej nie będę wciskał nikomu.
Jeśli rocznik opon '02, to okaż człowieczeństwo i je wywal do śmieci, a sprzedaj same felgi.
Jak na moje, to gołe felgi max 120zł, a z oponami (o ile to '06), to może ze 160.
DOT - numer ten jest umieszczony na ścianie bocznej i składa się z 12 znaków. Jest to ciąg liter i cyfr, z których cztery ostatnie oznaczają datę produkcji, gdzie dwie pierwsze to tydzień a dwie kolejne to rok, np. 4006 - oznacza, że opona została wyprodukowana w 40 tygodniu (początek października) 2006 roku.
to w sumie masz 2 opony, bo nikomu raczej nie przyda się jedna sztuka. pytanie ile bieżnika , ale ja za ten stan więcej niż 100zł bym nie dał.
Właśnie nie jestem pewny, kuknijcie na drugie zdjęcie tam jest że niby 02 rocznik a dalej ze 06 i teraz nie wiem, patrząc na opony stawiam że 06 bo nie są ani popękane ani zmurszałe, bieżnika jest ok 1mm nad ogranicznikiem to nie wiem ok 3/4mm będzie.
racja sprzedaję 2 opony a 3 gratis a felgi swoją drogą.
Tak myślę za cały zestaw wziąć 170zł, myślę że to dobra cena.( 100zł felgi i po 2x 35zł opony a trzecia gratis )
Kolego handluje felgami i oponami - uzywanymi niezmiernie rzadko ale ceny mniej wiecej znam.
Zeby to w miare sprawnie i szybko sprzedać (teraz akurat jest sezon), to za felge możesz krzyknąć około 25-30zł (nowa kosztuje około 100zł) o ile felgi są proste w co można powątpiewać.
Opony jak dla mnie nie mają zadnej wartości - 2 mm bieżnika- stary dot - to juz nie jest do jazdy. Wiecej bedzie kosztowało zdemontowanie ich niż są warte.
Wiec z oponami nie rób dziadowizny - wystaw na tablicy z opcją "oddam za darmo" :mrgreen: albo w cenie demontażu to jeszcze będziesz miał korzyść:)
PS. szybciej sprzedasz te fele jak ściagniesz z nich opony (tańsza wysyłka, mniej problemu dla kupującego)
[quote=""Rims Tychy""]
Zeby to w miare sprawnie i szybko sprzedać (teraz akurat jest sezon), to za felge możesz krzyknąć około 25-30zł (nowa kosztuje około 100zł) o ile felgi są proste w co można powątpiewać.
[/quote]
Felgi są proste, polówka na nich jeździła a później włożyłem zimówki na 14calach a te poszły do garażu, i leżakowały jakieś 2/3 lata i już nigdy nie wróciły na samochód bo na 14 lepiej się prezentuje.
Myślę że cena 80zł będzie w porządku przy gołej stali