Uszanowanko :hello: , jako że zabrałem się za elektrykę tj. montaż el.szyb + lustra to zauważyłem dziś coś co mnie zmartwiło, siedziałem sobie w samochodzie i bawiłem się kabelkami. Zaczął padać dosyć mocny deszcz i sporo wody wlatuje do środka drzwi pasażera, do drzwi kierowcy też, ale mniej. Gdy przestało padać zauważyłem, że zewnętrzna uszczelka nie przylega bezpośrednio do szyby tylko jest szpara między uszczelką, a szybą ok 2-3mm. Jest jakiś sposób, aby to naprawić?
Według mnie nie jest to problem. W drzwiach i tak masz otwory przez które wylewa się woda z drzwi na zewnątrz. Znajdują się od spodu sprawdź je, może są zatkane.. Może drzwi trzeba docisnąć. Mi się czasem woda zbiera na uszczelce na progu, ale to nie strzela. hehe
[quote=""Marcin86c""]to normalne że woda wpływa do drzwi[/quote]
Uszczelka przylega do szyby po to, aby odbierać jak najwięcej wody. Trzeba usterkę wyeliminować, bo pomimo utworów w drzwiach woda będzie stać tam dłużej. Dalej nie trzeba chyba tłumaczyć co się stanie.
Pozdrawiam
To , że woda i tak się będzie tam dostawać to wiem bo od strony kierowcy uszczelka przylega do szyby, a woda i tak wlatuje do środka. Tym się nie martwię. Zmartwiło mnie, że od strony kierowcy wlatuje 2x więcej wody bo uszczelka nie przylega do szyby jak po stronie kierowcy. Zastosuję się do wskazówek i postaram się ją poprawić, a jak nie da rady to pozostanie kupić nową/inną. Dzięki za rady i generalnie za odzew! :piwo:
[quote=""Marcin86c""]nie mówię że odstająca uszczelka nie wymaga poprawienia przecież[/quote]
Nie chciałem Ciebie urazić ani lekceważyć Twojej rady :piwo:
Zwracam tyko uwagę na fakt, że zbyt duża ilość wody jest nie "zdrowa" dla drzwi 6N
[quote=""Mastercard""]W drzwiach i tak masz otwory przez które wylewa się woda z drzwi na zewnątrz. Znajdują się od spodu sprawdź je, może są zatkane..[/quote]
dokładnie to samo miałem w 6Nce i golferze IV zapchane odpływy i woda w środku wyglądało to tak jakby uszczelka przepuszczała - w 6N2 jakoś jeszcze mi nie zapchało