[6N] Pytanie dotyczące deski rozdzielczej.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

[6N] Pytanie dotyczące deski rozdzielczej.

Post autor: Wojtus »

Witam, chcę wymienić swoją deskę rozdzielczą na tą po małym lifcie i tutaj pojawia się moje pytanie.

Czy ktoś z was kojarzy czy to deska poliftowa?

http://img13.allegroimg.pl/photos/orygi ... 4213732744
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

ze zmian w tej desce co zauważyłem to tylko pokrywa na bezpieczniki jest na zatrzask, a w starszych była na zamek jak do schowka
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

poliftowa na 100%
v
vento9
Początkujący
Początkujący

Post autor: vento9 »

tak jak kolega wyżej pisze to jest deska poliftowa.

Sam dokonywałem takiej zmiany w swoim Polo i deska po małym lifcie pomimo wyglądu znacząco różni się od tej starszej. Jej główną zaletą jest większa przestrzeń na nogi kierowcy, oraz jej wyższe usytuowanie. Dodatkowo wykonana jest z innych materiałów i kolor jest trochę inny. Nawiewy są inne, osłony głośników, ramka środkowa, obudowa licznika, schowek kierowcy, ...

Dodatkowo należy pamiętać iż nie wszystkie elementy z deski przed małym liftem będą pasować od tej po lifcie i na odwrót.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""vento9""]Jej główną zaletą jest większa przestrzeń na nogi kierowcy, oraz jej wyższe usytuowanie. Dodatkowo wykonana jest z innych materiałów i kolor jest trochę inny. Nawiewy są inne, osłony głośników, ramka środkowa, obudowa licznika, schowek kierowcy, ...[/quote]
To tylko twoje złudzenie. deski kształtem są prawie takie same, więc nie może być więcej miejsca. ja też przerzucałem deskę i porównywałem je ze sobą. reszta się prawie zgadza: ramka środkowa jest taka sama niezależnie od rodzaju deski.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”