[6N]Spawanie podłogi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
MEFedron
Raczkujący
Raczkujący

[6N]Spawanie podłogi

Post autor: MEFedron »

Witam mam takie pytanie odnośnie spawania podłogi ponieważ mam problem z dziurami a dokładnie z dwoma które jakiś czas już są w tradycyjnym miejscu odlewów także pytanie mam takie jeśli już rozbiorę auto w środku wytnę skorodowane elementy podłogi ,wyczyszczę już pod samo spawanie i jak się w tym miejscu zabrać za to czy wstawkę blachy wspawać od środka a od dołu zabezpieczyć różnymi masami barankami konserwacjami itp czy raczej na odwrót zaspawać od dołu zabezpieczyć od góry .Znajomy blacharz chciał spawać od góry stąd moje pytanie jak na to patrzeć i jak zrobić najlepiej
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

zabezpieczyc z obu stron, a spawac od góry czy od dołu to już wolna wola, choc ja bym z obu pewnie pospawał :P
M
Mastercard
Newbie
Newbie

Post autor: Mastercard »

Co do zabezpieczenia ja "rudą" malowałem preparatem "CORTANIN", po wyschnięciu zwykła podkładówka i Bitgum. Tylko do niego dałem trochę smaru i oleju przepalonego, wtedy ładnie Ci zaleje, a co spłynie to spłynie. Powłokę masz elastyczną kamienie jej nie uszkodzą ani jakieś obtarcia. Ja tak zabezpieczam samochody i gra :-)
P
Puszkin
Początkujący
Początkujący

Post autor: Puszkin »

a ja zawsze spawam do czoła.
robie szablon z tektury, dopasowuje iddeaalnie w dziure, wycinam blaszke, dopasowuje młoteczkiem i jest wypas - nie ma zadnych szczelin w ktorych zacznie znow gnic.
cortanin wporzo, tylko labo sie go trzymaja inne farby... koniecznie zmatowac, i dac na nia podklad akrylowy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”