[9n] Nagły brak pracy rozrusznika HELP!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
michuleszno
Newbie
Newbie

[9n] Nagły brak pracy rozrusznika HELP!!

Post autor: michuleszno »

Witam. Moja polówka nagle zachorowała. Problem wygląda nastepująco: Auto chodziło cacy, normalnie odpalało bez zadnych dziwnych dźwięków, oporów itd, podjechałem pod centrum handlowe, postało 20min. i pojawił się problem. Przy próbie rozruchu wystepuje całkowity brak reakcji rozrusznika na kluczyk, kontrolki wszystkie się palą, aku w porządku, prąd do rozrusznika niby (wg. próbówki) dochodzi zarówno grubym kablem jak i tym cienkim po stacyjce, na pych próbowałem też nie zaskakuje :cry: czyżby to cos z immobiliserem?? Jak sobie z tym poradzic w miarę szybko?? Czy odłączenie aku coś pomoże? Proszę o podpowiedzi...
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

Post autor: HaNsiN »

kabel masowy przy rozruszniku<gruby> sprawdź czy ma dobre połączenie, ogólnie posprawdzaj połączenia kabli na akumulatorze - klemy i wszystkie połączenia rozrusznika. Może być też , że szczotki są zużyte albo zabrudzone.

gdyby to był immobiliser to wyświetlała by Ci się kontrolka auta z kluczykiem, albo sam kluczyk.
C
Ciastek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Ciastek »

A czy słychać tyknięcie czyli jak wyskakuje bendix?Lub zawiesiły się szczotki popukaj czymś po rozruszniku ( delikatnie ale zdecydowanie ) :)
ZIELONE TDI - ECO 137KM/307NM
YAMAHA R1
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Ewentualnie cewka mogla paść. Immo jakby odcinalo to rozrusznik by kręcil i auto zapalalo na sekunde i gaslo.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Jak się skończyła przygoda?
Chyba, że auto nie chodzi już pięć dni !@#$
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
m
michuleszno
Newbie
Newbie

Post autor: michuleszno »

Zapomniałem Was poinformowac. Złożyły się dwie sprawy: zużyte szczotki i luźna masa na lewej podłużnicy. Już jest oki :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”