deska rozdzielcza

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

deska rozdzielcza

Post autor: Anonymous »

jest maly problem chce zmienic diody podswietlenia tabicy ze standardowego zielonego na niebieskie tylko jak zdjolem deske to nie moge znalesc tych gdodek. moze robil to ktos z was i wie jak to sie wymienia jak tak to dzieki za imformacje i pokierowanie jak to wymienic.WIELKIE DZIEKI POZDRO cieple
Awatar użytkownika
wlodson
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: wlodson »

może tutaj http://www.kampfkeks.com/Tacho_Blau.html znajdziejsz jakieś pomocne informacje...
wlodson (R)
M
MJK
Newbie
Newbie

Post autor: MJK »

[quote=""papa823""]jest maly problem chce zmienic diody podswietlenia tabicy ze standardowego zielonego na niebieskie [/quote]
Właśnie skończyłem lekturę tygodnika "Motor" nr 48/2008 z 24.11.08, w artkule na temat VW GOLF 1.4 TSI jest informacja cytuję "Nareszcie! Zniknęło jadowicie niebieskie podświetlenie zegarów, męczące oczy podczas nocnej jazdy." Pomyśl czy warto, Twój samochód ,Twój wybór. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ajuztam
Początkujący
Początkujący

Post autor: ajuztam »

[quote=""MJK""][quote=""papa823""]jest maly problem chce zmienic diody podswietlenia tabicy ze standardowego zielonego na niebieskie [/quote]
Właśnie skończyłem lekturę tygodnika "Motor" nr 48/2008 z 24.11.08, w artkule na temat VW GOLF 1.4 TSI jest informacja cytuję "Nareszcie! Zniknęło jadowicie niebieskie podświetlenie zegarów, męczące oczy podczas nocnej jazdy." Pomyśl czy warto, Twój samochód ,Twój wybór. Pozdrawiam[/quote]
kupujac osobiscie diody mozna dobrac jasniejszy niebieski co nie przeszkadza tak jak ja mam. pozdro
DO NOT TROUBLE TROUBLE, UNTIL TROUBLE TROUBLES YOU.
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

[quote=""MJK""]Nareszcie! Zniknęło jadowicie niebieskie podświetlenie zegarów, męczące oczy podczas nocnej jazdy[/quote]

Większej głupoty dawno nie czytałem.
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
a
ar1000
Początkujący
Początkujący

Post autor: ar1000 »

[quote=""Olo""]MJK napisał(a):
Nareszcie! Zniknęło jadowicie niebieskie podświetlenie zegarów, męczące oczy podczas nocnej jazdy

Większej głupoty dawno nie czytałem.

[/quote]
Podobnie jak ja mam golfa IV tam jest niebieskie podświetlenie i to wcale nie męczy do tego jest przecież regulacja natężenia oświetlenia zegarów. W czasie jazdy w nocy ważne są światła, w golfie świecą wzorowo na standardowych żarówkach jak by wsadzić jakieś +90% to pewnie wypaliło by asfalt :lol: (niestety tak ni jest w 6N).
Awatar użytkownika
dziii
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dziii »

Witam do tych ktrzy chca to zrobic to moge podzielic sie swoimi dosiwadczeniami> Ja zrobiłem z zielonego na niebieski kolor za mowiłem diody smd stare wylutowałem tzn kazda pokolei i zmieniałem tak w całym liczniku pierwszy efekt po podłaczeniu wydał sie jeszcze gorszy niz ten zielony a to przez to ze diody niebieskie miaja inny prad niz te zielone no wiec troche poprawiłem te nowe wlutowane diou i juz było ok praca jest dosc czaso chłonna ale przede wszystkim jest staranna i dokładna trzeba naprawde byc ostroznym przy tym i trzeba naprawde robic to dokładnie jesli tak bedzie to wszystko bedzie w razie pytan prosze pytać z checia odpowiem co i jak pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
levun
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: levun »

Witam
Ja też wymianę mam już za sobą. Zacząłem od czerwonych SMD....ale niestety kupiłem diody za mocne i tak mocno świeciły że zmieniłem je na nowo. Teraz mam białe i jest OK...zdjęcie przejściowe (w trakcie pracy) poniżej
Obrazek
hAlO
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

a ja kupilem sobie licznik od arosy i i nie musiałem sie meczyc z lutowaniem :mrgreen:
Awatar użytkownika
Stawer
Początkujący
Początkujący

Post autor: Stawer »

Takie pytanko: o jakim lutowaniu mowicie. Ja wymienialem diody w moim classicu 6n w ten sposob ze kupilem nowe - wykrecilem stare i wsadzilem te swieze. Chyba ze o jakichs innych diodach mowicie. Ja mowie o tych co podswietlaja predkosciomierz i obrotomierz.
Awatar użytkownika
ajuztam
Początkujący
Początkujący

Post autor: ajuztam »

[quote=""Stawer""]Takie pytanko: o jakim lutowaniu mowicie. Ja wymienialem diody w moim classicu 6n w ten sposob ze kupilem nowe - wykrecilem stare i wsadzilem te swieze. Chyba ze o jakichs innych diodach mowicie. Ja mowie o tych co podswietlaja predkosciomierz i obrotomierz.[/quote]

bo ty masz zapewne stary typ licznika.
DO NOT TROUBLE TROUBLE, UNTIL TROUBLE TROUBLES YOU.
Awatar użytkownika
gregorib
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: gregorib »

Levun mógłbyś podać parametry tych białych diod? Jakie mocne i jaki rozmiar?
Nie ważne czy wygrasz o metr czy o kilometr...wygrana jest wygraną
Awatar użytkownika
levun
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: levun »

Diody kupiłem na allegro....taki był opis art diody led smd 3528 ultra white
Ale jak kupisz inne to nie powinno być źle
a diody wyglądają tak: Obrazek
a w realu tak: Obrazek

Powodzenia przy lutowaniu :] i jeśli chcesz wymienić wszystkie to weź co najmniej dwa komplety (20 szt.) bo z tego co pamiętam jest do wymiany 18.... a może i więcej
hAlO
Awatar użytkownika
gregorib
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: gregorib »

Dzięki wielkie :) Zaraz poszukam takich i zamawiam :D
Nie ważne czy wygrasz o metr czy o kilometr...wygrana jest wygraną
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

koledzy jeszcze takie pytanie jaką stosujecie lutownicę żeby tego nie popalić?
taką zwykłą transformatorową czy jakąś mniejszą precyzyjną bo te diodki to malusie są :shock:
civic r18a2/407 1,6 HDi
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”