[9n] brak wspomagania - co to może być?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
keny_ns
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

[9n] brak wspomagania - co to może być?

Post autor: keny_ns »

Witam
Kupiłem auto z zepsutym wspomaganiem, świeciła się kontrolka ale działało, czasami przy parkowaniu przestawało działać.
Wspomaganie przestało całkowicie działać jak zjechałem z krawężnika.
W ASO VW byłem 2 razy, najpierw mi powiedzieli, że to pompa wiec kupiłem nową. Później, że to czujnik siły skrętu wiec również go wymieniłem ale wspomaganie dalej nie działa.
Auto było uderzone w drzwi kierowcy (kontrolka od poduszki w drzwiach jest do wymiany - poduszka nie wystrzelona podobno)
Co to może być? W ASO przestałem wierzyć... więc może tutaj ktoś mi coś poradzi.
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

trzeba zajechać do normalnego zakładu i podłączyć kompa
zczytać błędy
[quote=""keny_ns""] czujnik siły skrętu wiec również go wymieniłem[/quote]
napewno ten czyjnik jest dobry i czy identyczny :?:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
k
keny_ns
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Czujnik kupiłem dokładnie tego samego typu, jedynie z oznaczeniem X co oznacza, że był regenerowany.
Pompa była nówka.

Czujnik powiedzieli mi w ASO, że działa bo nawet przestała świecić kontrolka od wspomagania, i komputer nie pokazuje już żadnych błędów.
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

BALON dobrze napisal-jedź do normalnego diagnosty. Kontrolka poduch świeci? Crash data usunieta? Bez tego wspomaganie raczej nie powinnio wystartować. Bezpiecznik w skrzynce nad akumulatorem jest ok? Można jeszcze wiązke elektryczną prześwietlić. Tylko tak zastanawiam się czy ten czujnik jest oby napewno zregenerowany?
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
k
keny_ns
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

[quote=""inginio""]Kontrolka poduch świeci?[/quote]
Świeci, w drzwiach kierowcy czujnik jest do wymiany. Ale wcześniej z tą kontrolką wspomaganie działało.
Jaki (3 drzwiowe polo) ma być typ czujnika? Może go wymienię ale nie chcę w ASO bo trzeba czekać 2 tyg aż go sprowadzą i impreza kosztuje 800zł :/

Czujnik skrętu w ASO mówią, że jest OK, zaadoptował się i komputer już nie pokazuje jego błędu.
Kupiłem ten http://www.allegro.pl/item699890935_czu ... i_trw.html

[quote=""inginio""]Można jeszcze wiązkę elektryczną prześwietlić[/quote]
Wymienili ją.

Jechać do normalnego mechanika czy do elektryka?
Zanim pojechałem do ASO to byłem w Boshu, powiedzieli mi, że nie mają żadnego schematu do tego auta i nic nie poradzą. :(
Znacie więc jakiegoś dobrego w Krakowie?

-- Pon Sie 10, 2009 8:02 pm --

Problem rozwiązany, byłem w normalnej stacji diagnostycznej.
Okazało się, że w ASO przecieli mi dłuższy kabel od przekładni kierowniczej przy montażu pompy.
Jak montowali za drugim razem czujnik to nie dolali płynu i jeździłem na sucho :/
Po dolaniu płynu jesz wszystko OK :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”