Duze powiedzialbym ogromne spalanie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
peteero
Raczkujący
Raczkujący

Duze powiedzialbym ogromne spalanie

Post autor: peteero »

Witam wydaje mi sie ze moje polo troche przesadza przy silniku 3f pobiera spokojnie kolo 10l przy dosc spokojnej jezdzie.Tak juz kiedys pisałem obroty okolo 1300tys/obr - na biegu jalowym. Moze to tez opony mam 13 calowe i niski profil 175/50/13 ale to i tak chyba troche duzo. Co mam teraz zrobic silnik niby pracuje normalnie podejrzewam ze ssanie chodzi non stop badz moze byc walnieta sonda lambda. Musze sprawdzic termostat i czujnik temperatury wody bo nie pokazuje mi temperatury na liczniku ale wentylator sie wlacza. Macie jeszcze jakies pomysly co to moze byc
Silnik jest bogiem, prędkość nałogiem, turbo podstawą, nitro zabawą.
T
TBKing
Newbie
Newbie

Post autor: TBKing »

sprawdz termostat, i te czujniki
J
Jarekk1813
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Jarekk1813 »

dokladnie tak u mnie obroty byly na poziomie 3000 tysiecy ale tylko jak sie rozgrzal wymienilem czujnik temperatury i juz tak nie mam wiec to chyba byla jego wina
J
Ja_Sha_Taan
Newbie
Newbie

Post autor: Ja_Sha_Taan »

[quote=""peteero""]1300tys/obr - na biegu jalowym[/quote]
Na ciepłym silniku? Jak na zimnym to ok. Jak cały czas to przeczyśc przepustnice, bo moze byc brudna i klapka przepustnicy sie nie domyka ewentualnie zmniejsz obroty śrubką na przepustnicy

[quote=""peteero""]Moze to tez opony mam 13 calowe i niski profil 175/50/13 ale to i tak chyba troche duzo[/quote]
Mam identycznie i spalanie nawet 7l/100km

Zmień czujnik niebieski (to podstawa), nastęnie czarny (on jest jedynie od tego by pokazywać temperature na zegarach, ale się przydaje by zobaczyć jak się nagrzewa silnik.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”