trzypunktowe pasy z tyłu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
maup
Raczkujący
Raczkujący

trzypunktowe pasy z tyłu

Post autor: maup »

chciałbym założyć na tylna kanapę trzypunktowe bezwładnościowe pasy bezpieczeństwa. o ile z samymi pasami nie ma problemu, o tyle jak na razie nie udało mi się wywęszyć, gdzie powinna być zakotwiona górna klamra.
czy to nadwozie (steilheck, 1989) w ogóle ma gdzieś takie punkty mocowania ?

aa - i czy w ogóle występowała w tym modelu tylna kanapa z zagłówkami?
== ramy dadę ! =================================
================================ maup =======
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

na tylnym slupku jest zakotwiczenie gornego mocowania, moze masz to przykryte tapicerka, musisz wymacac.
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

zagłówków w tylnej kanapie jako takich nie było
jedynie derby ma kanapie profilowaną góre ala zagłówek
Awatar użytkownika
Tabakuss
Początkujący
Początkujący

Post autor: Tabakuss »

Z kolei pod kanapą poszukaj otworów pod zatrzaski :) wchodzą aż dwa :P
Awatar użytkownika
maup
Raczkujący
Raczkujący

poszukałem przy okazji porządków w kufrze i klejenia półeczek :) faktycznie są wycięcia na pasy a na słupkach namacałem coś co powinno być gniazdem na śrubę

jak się uporam z montażem wkleję wzdęcia :)
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

W niektorych modelach 86C 2F też otwory byly schowane pod tapicerką, dokładnie pod przedłuzoną tapicerką podsufitówki.
Znajomy z pracy przechodził przez ten problem, bo tez chcial sie przerzucic na 3 punktowe pasy na tył :)
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
maup
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Ralph""]Znajomy z pracy przechodził przez ten problem, bo tez chcial sie przerzucic na 3 punktowe pasy na tył[/quote]
I????....
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

[quote=""maup""][quote=""Ralph""]Znajomy z pracy przechodził przez ten problem, bo tez chcial sie przerzucic na 3 punktowe pasy na tył[/quote]
I????....[/quote]

i problem sie rozwiązał, bo okazało sie ze są miejsca do mocowania pasów w tylnych słupkach.
Nad miejscem mocowania pasów znajdziemy większy otwór [wielkościowo przypomina otwory na głosniki wysokotonowe czyli gwizdki], nie wiem do czego tak naprawdę słuzyl. Może to buło jakies ułatwienie przy ciągnięciu kabli podczas składania w fabryce samochodu. Gdzieś miałem zdjęcie tego wiekszego otworu, ale niestety nie potrafie go odnaleźć :/

p.s. nie nadużywaj znaków zapytania, jeden wystarczy. Nie jestes na gg i tutaj nie pojawi się ten przesuwający się pytajnik.
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
MAO
Newbie
Newbie

Post autor: MAO »

Rozumiem, ze jak jest miejsce do zamocowania w tylnym słupku to tez na dole powinno sie znajdować miejsce na mechanizm bezwładnosciowy, tak? Czy trzeba cos dłubać?
Czy pasy przednie da sie przeszczepic na tyl czy musza byc jakies specjalne?
Jak dyrydy to zmienimy bo te co mam w tej chwili (2 pkt) to zgroza. Lepiej chyba jest podróżując nie zapinajac ich w ogole ;)
RATuj się kto może !
m
maciek213
Newbie
Newbie

Post autor: maciek213 »

Witam,
wielka prośba jeżeli ktoś mógłby wstawić fotki jak wygląda mocowanie tylnej kasety pasów bezwładnościowych w bagażniku (coupe).
U mnie pasów tylnych nie było w ogóle (lub zadbał o to poprzedni właściciel) - zaślepiony otwór w tapicerce i mocowaniu głośnika.
Pasy kupiłem razem z zapinkami ale w bagażniku mam tylko cieniutką blachę z otworami, chyba powinien tam być jakiś łącznik do kasety?
B
Batmanikus
Newbie
Newbie

Post autor: Batmanikus »

Odkopuję i podpinam się pod powyższe pytanie. Czy jeżeli mam wersję z pasami biodrowymi, to wystarczy tylko to, że kupię pasy z napinaczami i je na zasadzie plug&play zamontuję? Czy może potrzeba coś w słupek C i jakieś usztywnienie w bagażniku pod kasetę z pasem?
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”