Demontarz lusterka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
grzess22
Newbie
Newbie

Demontarz lusterka

Post autor: grzess22 »

Witam kolegów mam problem jak zdemontowac lewe lusterko bo pewien burak urwał mi lusterko tirem naszczeście tylko lusterko,więc mam proźbę czy ktoś już wykonywał taką operację??? Bardzo liczył bym na zdjęcia, Zgóry dziękuje :vinsent:
m
marcus747
Newbie
Newbie

Post autor: marcus747 »

1. Energicznie pociagasz do siebie ten plastik ktory jest od wewnatrz drzwi
2. On jest na jednym zatrzasku i dwóch takich wciskach wiec z uczuciem to rób bo sie cos urwać możę ( mi sie urwało :)
3. Jak zdejmiesz ten plastik to masz dostę do 2 srub trzymających lusterko
4 Trzecia sruba jest troszke ponizej boczka drzwi. jak masz troche sprytu to dasz rade ja odkrecic nie zdejmujac boczka. Jakiś patent na to wymyslisz. mi pomógł stray wygięty srubokręt :)
5. jesli nie dasz rady z 3 srubo to zdejmij boczek i wszytsko jest na wierzchu.
6. jak masz elektryczne to rozłączasz wtyczki i juz
7 jak manulalne to musisz rozebrac ten element co sterujesz odchylaniem lusterka. Ten plastik dookoła tego okragłego elementu jest na wcisk
8. Musisz rozbroić ta regulacje. Zdjąć te 3 linki z zaczepów. Uwaga zeby nic nie pogubić.
Powodzenia ( Mi tez jakiś burak urwał lusterko!)
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Lub tak.
Obrazek
b
barabasz84
Newbie
Newbie

Post autor: barabasz84 »

Witam podepnę się pod temat a wie ktoś może jak zdjąć obudowę lusterka (ten plastik) lusterka z polo 6N elektryczne.
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

barabasz84 dla mnie to jest zagadka jak ch.. :niewiem:
Przy okazji malowania lusterka głowiłem się nad tym z godzine i w końcu musiałem malować misternie obklejone coby tego czarnego trójkąta nie popryskać. Jak się wyjmie szkło to widać aluminiowy stelaż do którego przykręcona jest obudowa na 4 krzyzakowe srubki, ale po odkręceniu ich dalej nic nie zrobisz bo stelarz nie przejdzie przez otwór w dole lusterka. Owy stelaż w miejscu łamania/przegubu jest fabrycznie zaprasowany więc po mojemu nie ma opcji żeby się do tego dobrać. A jak chce się kupic nowe lusterko w ASO to co niby sprzedają już w konkretnym kolorze??
b
barabasz84
Newbie
Newbie

Post autor: barabasz84 »

Borek właśnie identyczny problem mam już tą obudowę na wszystkie strony przekręcałem aby ściągnąć. Myślałem że ma ktoś może sposób na ściągniecie tego :) tak czy siak muszę to ściągnąć i prysnąć pod kolor samochodu.
Awatar użytkownika
foxmen1
Konkretnie zainteresowany

Post autor: foxmen1 »

hej hej udało się wam sciągnąć samąo budowę? mam do wymiany wszystko właśnie oprócz niej bo pomalowana pod kolor i nie wiem czy mam malować drugą czy uda się przełożyc
Było... viewtopic.php?f=56&t=11878
Jest Golf IV 1.9TDI 115kucy
M
Marla
Newbie
Newbie

Post autor: Marla »

hej, też mi ktoś zlosliwie wyłamał lusterko z tej plastikowej obudowy :( generalnie ta czesc polakierowana i samo lusterko sa ok, nie wiecie moze czy mozna dokupic i wymienic sam ten plastik ??
r
rysiek123
Newbie
Newbie

Post autor: rysiek123 »

witam z lusterkiem robiłem już cuda i z mojego doświadczenia podpowiem, że możliwe jest tylko wymiana samego szkła lusterka pozostałość jest nie do ruszenia. Sam kupiłem lusterko na szrocie w tym samym kolorze tylko z modelu 5 drzwi a sam mam 3 drzwi rozstaw śrub się nie zgadzał oraz wtyka elektryczna. Nowe śruby oraz stara wtyka i jakoś śmiga.
Awatar użytkownika
Dzidzi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Dzidzi »

lusterko jest nierozbieralne,przedwczoraj blondyneczka urwała mi w stolicy,wczoraj pomalowałem i dziś zakładam.kolego rysiek123 zdziwiłeś mnie tym,że lusterko 3D różni się od 5D :cry: zaraz zamierzam założyć i okaże się czy dobre :angry2:
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu więc tutaj piszę. Mam uszkodzoną obudowę lusterka lewego (ręczne ustawianie!!) i mam pytanie. Czy mogę kupić lusterko elektryczne i przełożyć mechanizm?? W moim tylko obudowa poszła, a cały mechanizm jest sprawny. Czy da się przełożyć mechanizm z ręcznego do obudowy elektrycznego?? Bo nie wiem czy kupować elektryczne bo akurat takie są tylko na allegro w kolorze mojego auta. Nie chcę lakierować.
Dzięki
Awatar użytkownika
foxmen1

Post autor: foxmen1 »

[quote=""rradekk4""]Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu więc tutaj piszę. Mam uszkodzoną obudowę lusterka lewego (ręczne ustawianie!!) i mam pytanie. Czy mogę kupić lusterko elektryczne i przełożyć mechanizm?? W moim tylko obudowa poszła, a cały mechanizm jest sprawny. Czy da się przełożyć mechanizm z ręcznego do obudowy elektrycznego?? Bo nie wiem czy kupować elektryczne bo akurat takie są tylko na allegro w kolorze mojego auta. Nie chcę lakierować.
Dzięki[/quote]

spokojnie możesz przekładać :D
Było... viewtopic.php?f=56&t=11878
Jest Golf IV 1.9TDI 115kucy
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”