lampka nad bagażnikiem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

F
FamilyGuy
Newbie
Newbie

lampka nad bagażnikiem

Post autor: FamilyGuy »

od jakiegoś czasu jestem posiadaczem polo i z pewnością pewnych rzeczy jeszcze nie wiem. otóż nie działa mi lampka ta pod sufitem z tyłu.domyślam się , ze ma działać w momencie otwarcia bagażnika.żarówki są dobre, nie mają przepalonych drucików, sprawdzałem je na akumulatorku i się palą.bezpieczniki tez wymieniałem i sprawdzałem wszystkie po kolei praktycznie.polo 3 drzwiowe z 95r.pozdrawiam
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

1.9d? Hatchback? Kolor żółty? Oświetlenie pod sufitem z tyłu? Licz się z tym że Twoje polo woziło pocztę jako bagażówka ;)
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
F
FamilyGuy
Newbie
Newbie

zgadza się to ten od poczty. ale co to ma wspólnego z tą lampką bo nie rozumiem.chyba po to tam jest żeby świeciła tylko nadal nie wiem jak ją przywrócić do życia. pozdrawiam
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

To wspólnego, że w zwykłych 6N nie ma tej lampki. Stawiam na włącznik w zamku klapy. Wypnij z zamka wtyczkę i zewrzyj jej piny. Tak wygląda zamek:

http://www.allegro.pl/item788992645_vw_ ... 27505.html
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
Elec
Newbie
Newbie

Post autor: Elec »

Otwórz klapę i sprawdź czy kable, które idą w tych osłonach gumowych po rogach (z klapy do nadwozia) są całe. W moim poprzednim polo nie grzała tylna szyba, oczywiście kable były pozrywane). W moim obecnym polo nie działało ogrzewanie tylnej szyby, wycieraczka, a po otwarciu klapy świeciły lampki nad rejestracją :D Oczywiście kable po lewej i po prawej były poprzerywane :D
F
FamilyGuy
Newbie
Newbie

nie mam na to czasu niestety jak kiedys uda mi sie rozwiazac problem dam znac szyba grzeje i wyciaraczka chdzi rejestracja podswietklona
pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”