Temperatura na wskazniku ledwo przekracza 70 stopni. Czasem nawet sie nie ruszy. Co jest grane? Tylko raz mialem 90 stopni jak przez pól godziny jezdzilem po osiedlu na 1 i 2 szukajac domu kolegi.
troszke zimno na dworzu więc się nie grzeje. zasłoń sobie do połowy kartonem chłodnice to będzie się szybciej grzał. ale u mnie też ledwo przekracza 70, dopiero w korku się nagrzewa bardziej. jednym słowem zima
Witam a jak szybko się nagrzewa auto? jeżeli szybko to termostat ok jezeli duzo czasu uplynie zanim zacznie leciec cieple powietrze to bedzie termostat. umnie jest to samo tez wskazowka pokazuje nieco pond 70stopni ale wszystko działa poprawnie i bez problemu a mam tak od 4lat jak auto przyjechalo z helmutowa;) podejrzewam ze czujnik na zegar szwankuje ale narazie nie ruszam tego;)
pozdraVWiam
To prawdopodobnie czujnik temperatury wyzionął ducha albo termostat szwankuje umnie taki samo jest jutro zabieram sie za wymiane termostatu i czujnika narazie mam włożony karton za chłodnice jest poprawa ale jutro sie okaze i dam znać co wyszło;)
PozdraVWiam
standard ten typ tak ma zrob z 50 km dopiero temperatura wzrosnie do 85 stopni u mnie tak jest
termostat wymieniony jak jezdzeisz wkolo komina to wiadomo ze 70 c
[quote=""DAWSON30""]standard ten typ tak ma zrob z 50 km dopiero temperatura wzrosnie do 85 stopni u mnie tak jest
termostat wymieniony jak jezdzeisz wkolo komina to wiadomo ze 70 c[/quote]
DAWSIN30 Co ty wypisujesz? gdy masz termostat ok - to 90 stopni powinno być już po 5-6km jazdy. Na jesieni wymieniłem termostat bo pokazywało za niską temperaturę maksymalnie 70 podczas jazdy latem i zimą. Okazało się że uszczelka w termostacie była walnięta i przepuszczała.
młodykierowca18 jeżeli po tylu kilometrach nie ruszyła ci się wskazówka to stawiałbym na czujnik w obudowie termostatu. Są tam dwa czarny i niebieski. Jeden z nich daje temperaturę na wskażnik na zegarach a drugi do komputera. Teraz nie pamiętam który był od czego.
czarny czujnik jest na zegar a nebieski od ssania:P bynajmniej umnie tak jest 100%b ostatnio grzebalem. a co do temp. to różnie to jest z polówkami moja akurat ma nowy termstat orginał VW otwiera sie od ok 86stopni nowe 2 czujniki(dodam że wymiana nic nie pomogła)start termostat sprwdzany i sprawny 100%, ale i tak nie moge go nagrzać na trasie do 90 w środku szybko ciepło jest. Stwierdzam że tan typ tak ma;)
DAWSIN30 - też tak mam a termostat wymieniałem. różnica przed i po wymianie: max 65 st przed, max 72 po. Termostat nowy, dobry (sprawdzany przed zamontowaniem). Zakładam, że może czujka temp siadła.