no ja poszukałem takiego samego, bo kasy więcej nie miałem wtedy bo ledwo co wypłukałem się na kupno auta

także jak pogadałem z mechanikiem mówił że za wiele rzeźby by było z 1.0 na coś innego iść nie wiem jak przy większych pojemnościach to wygląda przy elektronice skrzyniach biegów itd aż na tyle się na tym nie znam z poziomu użytkownika

myślę naprawdę poszukaj silnika tylko ważne byś miał gwarancję rozruchową jak inni pisali i jak nie był w aucie że możesz odpalić przed demontażem to warto naprawę żeby mechanik zdjął głowicę splanował powymieniał wszystkie uszczelniacze pierścienie uszczelki, będziesz miał na dłuższy czas spokój z tym jak będziesz dbać o auto i samemu nim jeździć to będzie wiadomo chociaż co w nim siedzi i że nie będzie znów jaj,ja u siebie całą operację robiłem w 2007 a mamy 2010 i auto żyje i miewa się ok , warto też jak będziesz miał wszystko rozebrane sprawdzić w jakim masz stanie sprzęgło i jak będzie już wyjeżdżone zmienić przy okazji fakt faktem koszty popłyną trochę ale później zaoszczędzisz na dodatkowych wydatkach bo części może i drogie aż tak nie są ale mechanicy się cenią niestety....