Wyciek płynu chłodniczego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
HOMER23
Raczkujący
Raczkujący

Wyciek płynu chłodniczego

Post autor: HOMER23 »

Chyba już po mojej polówce wsiadam do autka i zapalam go i zapala mi się kontrolka od płynu chłodzącego silnik , odkręcam wieczko od zbiorniczka i zupełnie pusto więc dolewam z 1,5 litra płynu i zaczeło mi wyciekać przez środek zbiorniczka ale drapie się pogłowie i sprawdzam spód i cieknie mi też z pod miski olejowej na uszczelce woda jakaś ciecz i nie wiem co to spowodowało czy to się łączy z tym wszystkim ale wydaje mi się ze może być małe pęknięcie silnika czego się obawiam a cieknie tylko z pod uszczelki miski olejowej skapująca woda więc spuściłem olej do wiaderka i jest normalna konsystencja jaka powinna być nie ma smug na powierzchni oleju więc nie wiem co jest grane ale jutro jeszcze będę grzebał dziś już nie dał bym rady bo za zimno albo może być taka opcja że przez te zaspy jazda po śniegu gdzieś się tam dostał i się skrapla bo ostatnio szorowałem na odcinkach w trasie podwoziem już nie wiem co jest grane co jeszcze sprawdzić nie wiem sam. :(
Awatar użytkownika
HOMER23
Raczkujący
Raczkujący

Dodam jeszcze dzwoniłem do znajomego i być może cieknie z uszczelki od pompy wodnej i spływa po misce olejowej zobaczę jutro i się po uporam z tym dajcie znać co jeszcze można . teraz sprawdzałem podobne tematy.
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Sprawdz jeszcze krociec z boku silnika, tam co termostat siedzi
Obrazek
Awatar użytkownika
HOMER23
Raczkujący
Raczkujący

Jednak dziś nie dałem rady więc dam sobie spokój i zrobi mi to mechanik ponoć w środę jednak nic poważnego się nie stało gdzieś uchodzi płyn .

Problem rozwiazany: pompa wody była do wymiany
g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: grandprix »

Kolego pompa wody właśnie chciałem napisać ;)
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”