regulacja świateł przednich

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
karuzel372
Newbie
Newbie

regulacja świateł przednich

Post autor: karuzel372 »

Witam. Mam taki problem że lewe światło świeci niżej od prawego. osłabia mi to bardzo widoczność na drodze. jest jakiś sposób żeby to wyregulować a konkretnie podnieść strumień światła lewego wyżej?
Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: drago »

jedz na stacje kontroli pojazdów lub do serwisu tam ustawia Ci światła tak jak powinne być.
Jadac droga, mysl o innych..

Moje maleństwo...http://r18181.ovh.net/forum/viewtopic.p ... 95d9aa018d
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

lewe zawsze świeci niżej od prawego :P poza anglikami oczywiście
generalnie jeśli masz problem z ustawieniem świateł jedź na stację diagnostyczną, tam Ci to ustawią
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

A jeżeli już tak bardzo chcesz sam to ustawić to od tyłu lampy masz takie pokrętła którym się to reguluje. Opis znajdziesz w kasiążce Sam Naprawiam (jest w dziale Manuale).
Ale ja bym odżałował 20zł i dał to do ustawienia fachmanowi.
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

lewe światło zawsze swieci niżej bo tak ma być. Jeżeli masz wątpliwości to jedz na stację bo samemu nie ustawisz i będziesz innych oślepiać.
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

Ja tu tak napiszę nieco fachowo co mi kiedyś instruktor jazdy mówił: Lewe światło ma świecić zawsze niżej od prawego, ale nie za bardzo, ma być tzw. trójkąta prostopadłego, który podstawe ma po prawej stronie czyli nie może być za bardzo światło prawe za daleko świecić a lewe za blisko (mają tworzyć owy trójkąt) , Prawe światło ma oświetlać nam droge (wiadomo, także i lewe) ale prawe także ma za zadanie oświetlać pobocze czy aby ktoś tam nie idzie czy coś w tym stylu. Jeśli masz regulacje świateł przy włączeniu świateł po prawej stronie to popatrz, że gdy dasz na taki znaczek: "-" i jadąc w nocy oświetla Ci znaki drogowe po prawej stronie (przynajmniej tak powinno być).
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”