Witam. Mam taki problem że lewe światło świeci niżej od prawego. osłabia mi to bardzo widoczność na drodze. jest jakiś sposób żeby to wyregulować a konkretnie podnieść strumień światła lewego wyżej?
lewe zawsze świeci niżej od prawego poza anglikami oczywiście
generalnie jeśli masz problem z ustawieniem świateł jedź na stację diagnostyczną, tam Ci to ustawią
A jeżeli już tak bardzo chcesz sam to ustawić to od tyłu lampy masz takie pokrętła którym się to reguluje. Opis znajdziesz w kasiążce Sam Naprawiam (jest w dziale Manuale).
Ale ja bym odżałował 20zł i dał to do ustawienia fachmanowi.
Ja tu tak napiszę nieco fachowo co mi kiedyś instruktor jazdy mówił: Lewe światło ma świecić zawsze niżej od prawego, ale nie za bardzo, ma być tzw. trójkąta prostopadłego, który podstawe ma po prawej stronie czyli nie może być za bardzo światło prawe za daleko świecić a lewe za blisko (mają tworzyć owy trójkąt) , Prawe światło ma oświetlać nam droge (wiadomo, także i lewe) ale prawe także ma za zadanie oświetlać pobocze czy aby ktoś tam nie idzie czy coś w tym stylu. Jeśli masz regulacje świateł przy włączeniu świateł po prawej stronie to popatrz, że gdy dasz na taki znaczek: "-" i jadąc w nocy oświetla Ci znaki drogowe po prawej stronie (przynajmniej tak powinno być).