Polo nie pali ;-(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
leszek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: leszek »

Byczynho
A czy przy tych próbach masz zapiętą ta 3 pinową wtyczkę która jest przykręcona do cewki?
Obrazek
Obrazek
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: byczynho »

Może pytanie z innej beczki, czy da się sprawdzić poprawność działania tego modułu? czy można go jakoś obejść?
POLO ! i jedzie się lepiej
l
leszek
Mały interesant
Mały interesant

Pod tą pokrywką na cewce masz 2 śrubki to są końce uzwojenia pierwotnego podepnij tam kontrolkę na 12V/2W tylko ostrożnie żeby nie zrobić zwarcia i zakręć starterem i obserwuj żarówkę jak będzie pulsować to moduł jest okey.
Hmm jeszcze jedna myśl mnie naszła zanim zaczniesz cokolwiek rzeźbić to sprawdź czy ten moduł jest zasilany w tym celu ściągnij wtyczkę z modułu tak jak na zdjęciu pod czarny kabel podłącz kontrolkę a drugi koniec kontrolki dotknij do masy włącz zapłon żarówka ma świecić przekręć kluczyk na starter jeśli żarówka nadal świeci to zasilanie jest ok i możesz działać to co napisałem u góry.A jeśli nie świeci to zostaw w spokoju moduły,aparaty i cewki a szukaj w stacyjce.
Obrazek
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""leszek""]Pod tą pokrywką na cewce masz 2 śrubki to są końce uzwojenia pierwotnego podepnij tam kontrolkę na 12V/2W tylko ostrożnie żeby nie zrobić zwarcia i zakręć starterem i obserwuj żarówkę jak będzie pulsować to moduł jest okey.[/quote]
A jeśli nie będzie pulsować tylko palić się stale? bo tak właśnie chyba jest teraz
l
leszek
Mały interesant
Mały interesant

No to pipa jeśli pewien jesteś aparatu to podmień moduł.Kol.Kamień miał takie cosik jakiś czas temu do opchnięcia.
Obrazek
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Dobra, uporałem się z tym. Dla zainteresowanych mogę powiedzieć co się dowiedziałem od majstrów i co wyszło w trakcie całej operacji. Moduł się wyczerpał, spalił mi czujnik halla, włożyłem drugi zapłon, czujnik halla również się spalił. Kupiłem moduł za 150 zł, kupiłem czujnik halla i samochodzik chodzi ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”