Witam wszystkich.
Mam następujący problem , nie działa mi brzęczyk od niewyłączonych świateł i rezerwy paliwa.
Przez tą małą pierdółke zostawiłem po południu auto na światłach i jak wróciłem wieczorem po pracy to akumulator był już martwy.
Wiecie może gdzie to małe gówienko jest zamontowane i ile by kosztowała wymiana.
z góry dziękuję za odpowiedź.
Witam ponownie.
Dzisiaj okazało się że to niestety zegary, bo krańcówka na drzwiach działa; zapala mi się oświetlenie na suficie a dwa zapala się kontrolka otwartych drzwi. Poza tym z ciekawości wyciągnołem zegary na wierzch i przez moment brzęczyk działał ale charczał jakby miał "przepity głos", poczym zamilkł na dobre W maju jadę na drugi przegląd techniczny po dwóch latach, tylko nie wiem czy mi to wymienią na gwarancji ( nie wiem ile dają na elektrykę - Salon Bełtowski na Zakopiance). Jak nie wymienią to trudno trza będzie z tym żyć , szkoda tylko że ten brzęczyk nie jest tylko od świateł bo bym to olał i coś wykombinował z własnym brzęczykiem.
No niestety to chyba zegary, wczoraj z ciekawości wyciągnołem zegary na wierz żeby zobaczyć gdzie jest ta pierdółka i przez moment brzęczyk łdziałał ale charczał jakby miał "przepity głos"., potem zamilkł na wieczność, a krańcówka na drzwiach działa bo i światło sufitowe działa i wskażnik otwartych drzwi ( no chyba ze jest podwójna). Tak czy siak w maju jadę na przegląd techniczny po dwóch latach i może to naprawia , a jak nie to trza będzie z tym żyć i coś wykombinować
2 lata gwarancji jest, powinni wymienić, jakbyś jechał to wcześniej a nie dopiero w maju z drugiej strony mogą uznać Twoją ingerencję w licznik i nie uznać gwarancji.
Miałem podobny problem w 9N. Przyczyna jest głośniczek w zegarach. We Wrocławiu u elektronika samochodowego za wymianę ( trzeba wylutować i wlutować nowy) koszt to 100PLN z głośniczkiem. W Krakowie na pewno sa osoby naprawiające zegary.
Warto to sprawdzić bo nowe zegary to niepotrzebny koszt, a Polak potrafi. :bb:
[quote=""mtom""]Miałem podobny problem w 9N. Przyczyna jest głośniczek w zegarach. We Wrocławiu u elektronika samochodowego za wymianę ( trzeba wylutować i wlutować nowy) koszt to 100PLN z głośniczkiem. W Krakowie na pewno sa osoby naprawiające zegary.
Warto to sprawdzić bo nowe zegary to niepotrzebny koszt, a Polak potrafi. :bb:[/quote]
wktórym miejscu we wrocławiu to robiłeś ? bo mam podobny problem - znaczy brzęczyk raz działa a raz nie i może kiedyś podskocze to mi zrobią
Warsztat jest na Gerberowej w willi na rogu od wjazdu ul. Storczykową. C-Tronic Autoelektronika
52-221 Wrocław, Gerberowa 2a
dolnośląskie
Tel.: (0) 604318411