[9N3] Brzęczyk niewyłączonych świateł.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
dymonmarek
Newbie
Newbie

[9N3] Brzęczyk niewyłączonych świateł.

Post autor: dymonmarek »

Witam wszystkich.
Mam następujący problem , nie działa mi brzęczyk od niewyłączonych świateł i rezerwy paliwa.
Przez tą małą pierdółke zostawiłem po południu auto na światłach i jak wróciłem wieczorem po pracy to akumulator był już martwy.
Wiecie może gdzie to małe gówienko jest zamontowane i ile by kosztowała wymiana.
z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam Marek
Awatar użytkownika
Mika
SuperNiania

Post autor: Mika »

brzęczyk znajduje się w zegarach
Mam wszystko w tyle...Obrazek
Awatar użytkownika
dymonmarek
Newbie
Newbie

Dziękuje za odpowiedź. Jednym słowem mam dwa wyjścia albo pogodzić się z brakiem brzęczyka albo wydać kase na działające zegary :banghead:
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Albo sprawdzić krańcówke w zamku drzwiowym ale to dotyczy tylko brzęczyka świateł.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
Awatar użytkownika
krisek
Początkujący
Początkujący

Post autor: krisek »

Zawsze jeszcze można za kilka złotych kupić brzęczyk a wpina się go gdzieś w bezpieczniki, kiedyś widziałem coś takiego chyba w oszą <10zł.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
dymonmarek
Newbie
Newbie

Witam ponownie.
Dzisiaj okazało się że to niestety zegary, bo krańcówka na drzwiach działa; zapala mi się oświetlenie na suficie a dwa zapala się kontrolka otwartych drzwi. Poza tym z ciekawości wyciągnołem zegary na wierzch i przez moment brzęczyk działał ale charczał jakby miał "przepity głos", poczym zamilkł na dobre W maju jadę na drugi przegląd techniczny po dwóch latach, tylko nie wiem czy mi to wymienią na gwarancji ( nie wiem ile dają na elektrykę - Salon Bełtowski na Zakopiance). Jak nie wymienią to trudno trza będzie z tym żyć , szkoda tylko że ten brzęczyk nie jest tylko od świateł bo bym to olał i coś wykombinował z własnym brzęczykiem.

No niestety to chyba zegary, wczoraj z ciekawości wyciągnołem zegary na wierz żeby zobaczyć gdzie jest ta pierdółka i przez moment brzęczyk łdziałał ale charczał jakby miał "przepity głos"., potem zamilkł na wieczność, a krańcówka na drzwiach działa bo i światło sufitowe działa i wskażnik otwartych drzwi ( no chyba ze jest podwójna). Tak czy siak w maju jadę na przegląd techniczny po dwóch latach i może to naprawia , a jak nie to trza będzie z tym żyć i coś wykombinować

Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krisek
Początkujący
Początkujący

Post autor: krisek »

2 lata gwarancji jest, powinni wymienić, jakbyś jechał to wcześniej a nie dopiero w maju z drugiej strony mogą uznać Twoją ingerencję w licznik i nie uznać gwarancji.
Obrazek
Obrazek
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

nie wiem po co wogole grzebales w tym, masz(teraz to moze i juz ja miales) trzeba bylo jechac i by ci to zrobili za free.
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
mtom
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mtom »

Miałem podobny problem w 9N. Przyczyna jest głośniczek w zegarach. We Wrocławiu u elektronika samochodowego za wymianę ( trzeba wylutować i wlutować nowy) koszt to 100PLN z głośniczkiem. W Krakowie na pewno sa osoby naprawiające zegary.
Warto to sprawdzić bo nowe zegary to niepotrzebny koszt, a Polak potrafi. :bb:
Awatar użytkownika
dymonmarek
Newbie
Newbie

Dziękuje wszystkim za odpowiedz, plomb na zegarach nie ruszałem także nie ma się do czego przyczepić że grzebałem.

Tak czy siak temat chyba mozna zamknąć.

Pozdrawiam wszystkich.
c
coolper
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: coolper »

[quote=""mtom""]Miałem podobny problem w 9N. Przyczyna jest głośniczek w zegarach. We Wrocławiu u elektronika samochodowego za wymianę ( trzeba wylutować i wlutować nowy) koszt to 100PLN z głośniczkiem. W Krakowie na pewno sa osoby naprawiające zegary.
Warto to sprawdzić bo nowe zegary to niepotrzebny koszt, a Polak potrafi. :bb:[/quote]

wktórym miejscu we wrocławiu to robiłeś ? bo mam podobny problem - znaczy brzęczyk raz działa a raz nie i może kiedyś podskocze to mi zrobią
Awatar użytkownika
mtom
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mtom »

Warsztat jest na Gerberowej w willi na rogu od wjazdu ul. Storczykową.
C-Tronic Autoelektronika
52-221 Wrocław, Gerberowa 2a
dolnośląskie
Tel.: (0) 604318411
c
coolper
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: coolper »

Dzieki :)
Awatar użytkownika
dymonmarek
Newbie
Newbie

Witam ponownie. Sprawa wyjaśniła się na przeglądzie, walnięty był brzęczyk w zegarach - wymienili na nowy wramach gwarancji.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”