Otóż nie. Uwierz, ze spędziłem milion godzin nad ETKĄ, róznych forach, katalogach i znajomych sklepach internetowych i motoryzacyjnych i hurtowniach. Wg ETKI do AAV są przeznaczone dwie podstawki o numerach : 030129765G (Ty go podałeś) i drugi numer to 030129799 .
No i się okazuje, ze ja właśnie mam tą drugą. Z resztą pokazywałem na fotkach z Allegro. To jest sama podstawka z gardzielą i dodatkowymi czterema śrubami na długie szpilki imbusy wkręcane u góry. Nic więcej. Podstawka ma mieć tylko 5 dziur i żadnych szpilek, mocowań linki itp.
ALE PANOWIE!
Rozebrałem cały wtrysk poraz chyba już 29 i postanowiłem dać sobie ostatnią szansę. Wyjąłem starą podstawkę, wyrzeźbiłem nowe uszczelki z tekturki, założyłem. Zauwazyłem przy okazji, że mogę mniej więcej wyznaczyć miejsce położenia oryginalnego TPSa, bo brudzie na ściankach.

Pod tps ustawiłem przepustnice, później krokowca. Potem jeszcze kilka innych regulacji. Reset ECU. Potem trochę podregulowałem zapłon na słuch, no i...?
Niby lepiej! Nie ma przygasania, auto płynniej chodzi na wolnych obrotach i wydaje mi się ze lepiej jezdzi. OBY TAK DALEJ! Sprawdzimy jeszcze jutro przy normalnej pogodzie i spalanie w trasie/miescie. Dam znać
Odpukac w niemalowane. Za to Wam należy się wielgachny medal za pomoc, naprawde. Może kiedyś pojawię się na jakimś zlocie, czy coś, to na pewno sie odwdzięcze.

DZIEKI.