Wczoraj zauważyłem, że gdy chce ustawić lusterka i przełączam na lewe, to rusza się i prawe. W sumie w niczym to nie przeszkadza, bo potem przełączam na prawe i lewe się nie rusza, ale zastanawia mnie co może być tego przyczyną.. :scratch:
W moim polo oba lusterka ruszają się oddzielnie... jak jest na L to rusza sie tylko lewe... Przed kupnem Polo, testowałem też Fabie... Tam było rzeczywiście tak jak piszesz... Nie wiem czy tak ma być. Być może były produkowane w dwóch wersjach... W Fabii był taki jeszcze problem, że prawe lusterko miało tak jakby za słaby zakres regulacji - nie mogłem ustawić lusterka bardziej do wewnątrz, przez co osoby z taki wzrostem jak ja (ok 170) i niższe, które mają fotel bliżej kierownicy miały by problem... Wnioskuję, że tam tak raczej nie powinno być...
U mnie też chodzą oddzielnie... a może lepiej chodziły Teraz zrypał się chyba ten joystick mały i jak chcę ustawić to tylko w dół mi się przekrzywia lusterko i w żadną inną stronę... ale narazie nie naprawiałem bo mam ustawione dobrze, autem poruszam się tylko ja więc raz ustawionych nie trzeba poprawiać ( chyba od roku nic nie ruszałem ). Generalnie wogóle bez regulacji bym się obył
[quote=""Witek6935""]Wnioskuję, że tam tak raczej nie powinno być.[/quote]
jest tak zrobione dlatego, ze ustawiając lewą stronę prawa ustawia się prawie idealnie, więc jest mniej ustawiania
VW tak mają. Nie dawno kupiłem polówke i tez mnie to zdziwilo ale sprzedający pokazał mi to w róznych modelach VW i rzeczywiscie we wszystkich gdy si elewe ustawia to i prawe sie przestawia
i w golfie mk IV tez (nie wiem jak w kolejnych modelach), za pierwszym razem mnie to zastanowilo jak ustawialem lusterka, ale pomyslalem, ze pewnie tak ma byc i nic z tym nie robilem
[quote=""swistak""]ce ustawić lusterka i przełączam na lewe, to rusza się i prawe. W sumie w niczym to nie przeszkadza, bo potem przełączam na prawe i lewe się nie rusza, ale zastanawia mnie co może być tego przyczyną.. :scratch:[/quote]
U mnie na 100% była regulacja oddzielna. Od jakiegoś czasu regulują się oba na pozycji L. Ktoś może to zweryfikować ?
To samo z szybami - czasem dzieją się takie jaja, że nie działa domykanie szyb - czyli mocniejsze wciśnięcie przycisku.
Nie wiem czy to nie problem komputera, albo jest jakiś myk, który powoduje przejście w inny tryb pracy.
W moim polo 2002 sterowanie też było oddzielne ale pewnego razu gdy ustawiałem lusteka zauważyłem że regulcja odbywa się na obu więc coś sie popsuło chyba ten typ tak ma.