[9n] Eletryczne lusterka - ruch obu przy ustawieniu na lewe.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

[9n] Eletryczne lusterka - ruch obu przy ustawieniu na lewe.

Post autor: Damian91 »

Mam taki ' problem ' :D

Wczoraj zauważyłem, że gdy chce ustawić lusterka i przełączam na lewe, to rusza się i prawe. W sumie w niczym to nie przeszkadza, bo potem przełączam na prawe i lewe się nie rusza, ale zastanawia mnie co może być tego przyczyną.. :scratch:
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Przyczyny nie szukaj,po prostu tak jest fabrycznie.
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Damian91 »

W takim razie FAIL - całkiem możliwe ale nigdy nie zwróciłem na to uwagi... :D
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

W moim polo oba lusterka ruszają się oddzielnie... jak jest na L to rusza sie tylko lewe... Przed kupnem Polo, testowałem też Fabie... Tam było rzeczywiście tak jak piszesz... Nie wiem czy tak ma być. Być może były produkowane w dwóch wersjach... W Fabii był taki jeszcze problem, że prawe lusterko miało tak jakby za słaby zakres regulacji - nie mogłem ustawić lusterka bardziej do wewnątrz, przez co osoby z taki wzrostem jak ja (ok 170) i niższe, które mają fotel bliżej kierownicy miały by problem... Wnioskuję, że tam tak raczej nie powinno być...
c
coolper
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: coolper »

U mnie też chodzą oddzielnie... a może lepiej chodziły ;) Teraz zrypał się chyba ten joystick mały i jak chcę ustawić to tylko w dół mi się przekrzywia lusterko i w żadną inną stronę... ale narazie nie naprawiałem bo mam ustawione dobrze, autem poruszam się tylko ja więc raz ustawionych nie trzeba poprawiać ( chyba od roku nic nie ruszałem ). Generalnie wogóle bez regulacji bym się obył ;)
Awatar użytkownika
Mika
SuperNiania

Post autor: Mika »

[quote=""Witek6935""]Wnioskuję, że tam tak raczej nie powinno być.[/quote]
jest tak zrobione dlatego, ze ustawiając lewą stronę prawa ustawia się prawie idealnie, więc jest mniej ustawiania
Mam wszystko w tyle...Obrazek
m
mati9N
Newbie
Newbie

Post autor: mati9N »

VW tak mają. Nie dawno kupiłem polówke i tez mnie to zdziwilo ale sprzedający pokazał mi to w róznych modelach VW i rzeczywiscie we wszystkich gdy si elewe ustawia to i prawe sie przestawia
d
dywan102
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dywan102 »

Tak samo jest w Skodach.
Awatar użytkownika
Michelangelo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Michelangelo »

i w golfie mk IV tez (nie wiem jak w kolejnych modelach), za pierwszym razem mnie to zastanowilo jak ustawialem lusterka, ale pomyslalem, ze pewnie tak ma byc i nic z tym nie robilem :)
s
swistak
Newbie
Newbie

Post autor: swistak »

w mojej polowce mam tak samo. po komentarzach innych użytkowników widzę, że jest to normalne - czyli ten typ tak ma ;)
VW Polo Typ 9N 1.4 TDI 75 KM 2004 r.
B
Bolec
Newbie
Newbie

Post autor: Bolec »

Potwierdzam :) u mnie jest tak samo :niewiem:
r
radar77
Newbie
Newbie

Post autor: radar77 »

[quote=""swistak""]ce ustawić lusterka i przełączam na lewe, to rusza się i prawe. W sumie w niczym to nie przeszkadza, bo potem przełączam na prawe i lewe się nie rusza, ale zastanawia mnie co może być tego przyczyną.. :scratch:[/quote]

U mnie na 100% była regulacja oddzielna. Od jakiegoś czasu regulują się oba na pozycji L. Ktoś może to zweryfikować ?
To samo z szybami - czasem dzieją się takie jaja, że nie działa domykanie szyb - czyli mocniejsze wciśnięcie przycisku.
Nie wiem czy to nie problem komputera, albo jest jakiś myk, który powoduje przejście w inny tryb pracy.
b
barwa
Newbie
Newbie

Post autor: barwa »

W moim polo 2002 sterowanie też było oddzielne ale pewnego razu gdy ustawiałem lusteka zauważyłem że regulcja odbywa się na obu więc coś sie popsuło chyba ten typ tak ma.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”