Woda w bagażniku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

hmm lampa generalnie standardowa nic nadzwyczajnego ale jeśli powinno to w jakoś sposób ułatwić wam identyfikacje problemu, to jutro cyknę przed pracą fotkę i wrzucę tutaj, osobiście wydaje mi się że to jest chyba kłopot z uszczelką coś musiało albo sparcieć albo rozszczelnić bo wcześniej zaraz po tamtej naprawie o której pisałem wyżej nigdy takich jaj nie było a nie raz nie dwa myłem auto wężem pod ciśnieniem czy jeździłem w deszczu i śniegu. Będzie chyba trzeba faktycznie rozkręcić i zobaczyć o co biega, pytanie jeszcze do Dziadka - jak znasz nazwę jakiegoś tego typu preparatu do uszczelniania to bym był wdzięczny :)
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Ja kupiłem w castoranie takie uszczelnienie pod montaż paneli kuchenek gazowych i zlewozmywaków na płyty kuchenne nazwy nie wspomne już przykro z racji niku.
Awatar użytkownika
kuchar
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kuchar »

Ja lampę tylną uszczelniłem samoprzylepną, gumową uszczelką okienną. Nakleiłem ją na starej uszczelce w lampie (na całym obwodzie) i nic teraz nie cieknie.
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

[quote=""Dziadek13""]nazwy nie wspomne już przykro z racji niku[/quote]

hehe dobre dobre :), będzie trzeba te patenty przetestować w sobotę mam wolne to na spokojnie rozbiorę lampę i zrobimy uszczelnienie bo szczerze mówiąc dosyć już mam tego akwarium w bagażniku i co chwila suszenia dywanu po deszczu bo co za dużo to i świnia nie uniesie jak to się mawia ;)

No i dziś znalazłem chwilę czasu wolnego rozebrałem lampę z kolegą i grzebaliśmy skąd to cieknie i okazało się że blacharz spartolił robotę :evil: :evil: :evil: bo po tej stłuczce co miałem niby niewielkiej i wiele się nie rozwaliło jak we mnie wjechali ale fartuch gdzie mocowana jest lampa nie był spasowany, "fachowcowi" nie chciało się wyciągnąć lekko blachy aby było równo tylko wziął i przykręcił lampę, na dodatek lampa okazała się nie nowa jak w kosztorysie wypisali tylko była to moja lampa która po dzwonach poszła na mocowaniach i w tych miejscach została zgrzana :banghead: :banghead: :banghead: Na ile się dało blachę we dwóch wyciągnęliśmy resztę nieszczelności zniwelowało się silikonem, za jakąś godzinę dwie jak przeschnie idę na dwór z flaszką wody robić testy szczelności, ehh szkoda słów :( Szkoda że tą całą popelinę co została zrobiona wychwyciłem dopiero po 1,5 roku od naprawy także nic teraz nie wskóram z nieuczciwym warsztatem, nie wiem człowiek najwyraźniej musi się znać na wszystkim samemu być lekarzem blacharzem mechanikiem elektrykiem ginekologiem ciążo-logiem i dentystą jednocześnie żeby nie dać się w dzisiejszym świecie wydymać....
Awatar użytkownika
rafu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rafu »

Witajcie,

Podepnę się pod temat. Leje mi się woda przez prawą tylną lampę. Jest to chyba wina tej uszczelki, którą widać na zdjęciu - raz, że nie jest już ona a najlepszym stanie, a dwa - zdaje się, iż reflektor nie dociska jej wystarczająco dobrze (mam nieoryginalne lampy). Co można zrobić w takim przypadku? Nałożyć coś na tą uszczelkę, żeby była grubsza? Tylko co?

Dzięki!

Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""rafu""]Tylko co?[/quote]
Silicon. Nic innego mi nie przychodzi do głowy. Albo bezbarwny, albo czarny, wedle uznania.
Awatar użytkownika
rafu
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""czaja""]Silicon. Nic innego mi nie przychodzi do głowy[/quote]
Ale to nie jest tak, że jak osadzę klosz na silikonie to potem będę miał problem, żeby go zdjąć? Bo rozumiem, że lampa się poprostu przyklei?
Awatar użytkownika
rafu
Raczkujący
Raczkujący

Doda ktoś cos?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""rafu""]Ale to nie jest tak, że jak osadzę klosz na silikonie to potem będę miał problem, żeby go zdjąć? Bo rozumiem, że lampa się poprostu przyklei?[/quote]
Przyklei się, ale silicon nie jest na tyle silny żebys nie mógł tego potem odkleić. Możesz też kupić uszczelkę w ASO i ją dopasować. Nr części: 3A5945191
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Ja robiłem lampę na silikon jak mi ciekła i jest si nic nie puszcza wody a jak będziesz pilnie musiał zdjąć to możesz żyletką albo małym nożykiem od wewnątrz podciąć i odejdzie, silikon to nie super glue czy inny klej ma za zadanie uszczelniać a nie wiązać na kamień elementy, także się nic nie przejmuj i rób :)
k
ko-ma
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ko-ma »

Jest rada na silikon : nałozyć wałeczek na odtłuszczoną blachę, a gumową uszczelke natłuścić przed montażem - nie sklei się
Awatar użytkownika
rafu
Raczkujący
Raczkujący

Ok, dzięki panowie :]

A powiedzcie jeszcze, jaki to się silikon bierze?
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Ja zrobiłem na najzwyklejszy bezbarwny, który kupiłem w tesco za 10zł ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”