[quote=""M4teusz""]Można też ( robiłem tak w poprzednich autach) Wlać pod korek i patrzeć na licznik, po przejechaniu równych 100 km od zalania, lejemy znowu do pełna i patrzymy ile litrów wejdzie. (żadnego liczenia, dzielenia bo wynik mamy na liczniku dystrybutora

)
Pozdro ! ;][/quote]tylko, że nie zawsze wlejesz idealnie tyle samo jak wcześniej, u mnie bak ma 45l, a po odpowietrzeniu jestem w stanie wlać ok. 53l, wystarczy taki cypelek nacisnąć z boku, i powiedzmy jakbyś nie odpowietrzył wlewu to zaraz wlejesz pod korek, poza tym na 100km nie jesteśmy w stanie określić dokładnego średniego spalanie, a co chwilę tak tankować to się mija z celem, poza tym przy pełnym baku auto jest cięższe co znów daje nieco inny wynik niż przy prawie pustym baku

ale każdy sposób dobry, u mnie w podpisie jest moje średnie spalanie, tylko jest one wyliczona z prawie rocznej jazdy, a mój koszt tankowania wynosi prawie 6 tys. zł :crazy: jednak przez cały rok spalanie oscylowało mi właśnie w takich wartościach, nawet przez zimę nie miałem znaczącego wzrostu spalania, co do stylu jazdy to uważam, że jeżdżę dynamicznie, 100km pod maską to trzeba gdzieś to wykorzystać, a nie mulić, ale też bez przesady, jak trzeba to kręcę go nawet do 5-6 tys./min., jak nie to 3-3,5tys./min. i zmiana biegu, więc po roku użytkowania jestem jak najbardziej zadowolony ze swojego silnika