[Variant] podświetlenie deski rozdzielczej

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
krzysio
Newbie
Newbie

[Variant] podświetlenie deski rozdzielczej

Post autor: krzysio »

dzień dobry.

mam problem z podświetleniem całej deski rozdzielczej.
Otóż podświetlenie miga(przygasa), a czasami nawet na chwilę gaśnie, po czym po chwili znowu zaczyna świecić?.

czy ktos spotkał się z podobnym problemem???

proszę o pomoc

dzięki
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

A czy przypadkiem to nie jest wina potencjometru od regulacji podświetlenia?????Może nie łączy w nim???Spróbój go wymontować i spryskać ELEKTROSOLEM(preparat na styki elektryczne) i sprawdzić co pózniej będzie sie z nim działo.Może coś z "masą" ale to wtedy raczej żadnych wskazań na zegarach by nie było.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
d
dez00
Newbie
Newbie

Post autor: dez00 »

czy w ogóle jest możliwość regulacji podświetlenia zegarów w polo IV z 2003 r. 1,9 TDI???
k
krzysio
Newbie
Newbie

Post autor: krzysio »

witam.
w moim aucie jest taka możliwość, a czy w polo IV z 2003r taka opcja występuje to niestety nie wiem.
póki co problem z podświetleniem rozwiązał się sam, wszystko gra, jak na razie
pzdr
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Ja mam w swoim polo 2002r regulacje podświetlenia koło poketełka od regulacji wyskości świateł.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
Awatar użytkownika
smrn
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: smrn »

[quote=""inginio""]Ja mam w swoim polo 2002r regulacje podświetlenia koło poketełka od regulacji wyskości świateł.[/quote]

jw
Obrazek
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

[quote=""dez00""]czy w ogóle jest możliwość regulacji podświetlenia zegarów w polo IV z 2003 r. 1,9 TDI???[/quote]

tak to wygląda:Obrazek
pierwszym pokrętłem od lewej regulujesz natężenie barwy podświetlenia tablicy itd. ;-)
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
J
Józef Wnęk
Newbie
Newbie

Post autor: Józef Wnęk »

[quote=""inginio""]A czy przypadkiem to nie jest wina potencjometru od regulacji podświetlenia?????Może nie łączy w nim???Spróbój go wymontować i spryskać ELEKTROSOLEM(preparat na styki elektryczne) i sprawdzić co pózniej będzie sie z nim działo.Może coś z "masą" ale to wtedy raczej żadnych wskazań na zegarach by nie było.[/quote]
J
Józef Wnęk
Newbie
Newbie

Post autor: Józef Wnęk »

ok ! dzieki za podpowiedz ale gdzie ten "potencjometr" zlokalizować?? wczoraj wszystkie złącza styki spryskałem preparatem jak doradziłeś , ponadto regulacja wysokości świateł takowego pokretła nie posiada, rozłączyłem także na chwilę akumulator ale nic to nie daje !!! wszystkie wskaźniki przed odpaleniem działają świecą !! bedę musiał się poddać i szukać pomocy w serwisie !! dzieki Wam za podpowiedzi pozdrawiam !!
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”