mam problem z podświetleniem całej deski rozdzielczej.
Otóż podświetlenie miga(przygasa), a czasami nawet na chwilę gaśnie, po czym po chwili znowu zaczyna świecić?.
A czy przypadkiem to nie jest wina potencjometru od regulacji podświetlenia?????Może nie łączy w nim???Spróbój go wymontować i spryskać ELEKTROSOLEM(preparat na styki elektryczne) i sprawdzić co pózniej będzie sie z nim działo.Może coś z "masą" ale to wtedy raczej żadnych wskazań na zegarach by nie było.
witam.
w moim aucie jest taka możliwość, a czy w polo IV z 2003r taka opcja występuje to niestety nie wiem.
póki co problem z podświetleniem rozwiązał się sam, wszystko gra, jak na razie
pzdr
[quote=""inginio""]A czy przypadkiem to nie jest wina potencjometru od regulacji podświetlenia?????Może nie łączy w nim???Spróbój go wymontować i spryskać ELEKTROSOLEM(preparat na styki elektryczne) i sprawdzić co pózniej będzie sie z nim działo.Może coś z "masą" ale to wtedy raczej żadnych wskazań na zegarach by nie było.[/quote]
ok ! dzieki za podpowiedz ale gdzie ten "potencjometr" zlokalizować?? wczoraj wszystkie złącza styki spryskałem preparatem jak doradziłeś , ponadto regulacja wysokości świateł takowego pokretła nie posiada, rozłączyłem także na chwilę akumulator ale nic to nie daje !!! wszystkie wskaźniki przed odpaleniem działają świecą !! bedę musiał się poddać i szukać pomocy w serwisie !! dzieki Wam za podpowiedzi pozdrawiam !!