[quote=""Wojciechu""]Polacy lubią kupować na wyrost. Jak cie nie stac na normalne uzytkowanie GTI to po co go szukasz? Czy jak zarabiasz 1000pln to szukasz 300m domu na wsi? czy probujesz mieskzac w mieszkaniu... Po co sie zrzeszac w klubie milosnikow skoro sie nim nie jest. Ja nie mowie zeby skreslac ludzi z gazem, NIE. Moze maja taka sytuacje ze musza, aczkolwiek zgadzam sie z Tofikiem co do tego ze oplacalnosc tej "inwestycji" jest mierna.[/quote]
Jeszcze ustosunkowując się do tej wypowiedzi, niektórzy mogą Wojciecha nie zrozumieć.
Polacy to większości wykształceni analafabeci ekonomiczni. Niestety ekonomia w szkołach to temat tabu bo ważniejsze są wierzenia Słowian itp dziwne rzeczy.
Przy zakupie auta należałoby przeprowadzić kalkulację ile będę płacił za paliwo, badania, utrzymanie, części, serwis.
Potem odpowiedzieć sobie na pytanie czy mnie na to stać. Nie sztuka kupić samochód, sztuka go utrzymać bez obkładania się
kartami kredytowymi. Jeżeli ktoś planuje zakup GTI i od razu montaż LPG to już coś nie gra. Ciekawe czy osoba ta bierze pod uwagę, że części do GTI są 2 lub 3 razy droższe niż od zwykłego Polo mieszczucha?
Zacznijcie moi drodzy używać kalkulatora.
Również mam wspaniałych sąsiadów we wspaniałych brykach. Są po prostu czaderskie. Co z tego skoro widzę jak tłumnie walą z walizkami na MZK kiedy ja wsiadam do polóweczki, włączam klimkę i sobie jadę :yahoo:
Tą konkluzją chyba swoje dywagacje na temat LPG wyczerpałem.