[6n] 1.9 SDI czy 1.9 D ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Iceman
Swój
Swój

Post autor: Iceman »

Ja wlasnie wrocilem z Zakopanego, w kilka dni zrobilem 1000 km moja poli,trasa lublin-zakopane w obie strony (czesto powyzej 100km/h), ok.100 km w samym zakopanym i okolicach, a takze ok.50 km po krakowie.
Srednio 5 litrow mi wyszlo, napewno nie wiecej, nawet aef malo spali, tylko musi byc w dobrym stanie ;)
A
Apix
Newbie
Newbie

Post autor: Apix »

Witam wszystkich, krótkie pytanie: mam Polo III (6n) SDI 1.7 i szukam do niego głowicy. Z którego diesla głowca podjedzie? 1.9D?

http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... owica+polo
l
ludwik88888
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ludwik88888 »

Koledzy różnica w spalaniu jest uzależniona również od stopnia zużycia silnika oleju jaki stosujemy a z tego co wiem wszystkie polo wyposażone w jednostkę 1.9D wyposażone są w pompę LUCAS i jej złe wyregulowanie może doprowadzić do tego iż nasze oszczędne autko może spalać nawet 10l na 100km słyszałem tylko że trzy firmy w polsce zajmują się całkowitym serwisem tego typu urządzenia ale jakie to nie wiem jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie. :banghead:
Ludwik
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

kolego odgrzałes kotleta ino nie wiem po co? Druga sprawa to to ze widac odrazy ze raczj epojecia o samochodach to nie masz a to co uslyszales to chyba nie wiem od kogo ale forumowych teoretyków raczej nie słucham z racji takiej iz nie maja bladego pojecia o silnikach. Bez obrazy ale takie wrazenie odnioslem z Twojej gadki.
Awatar użytkownika
DM91
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: DM91 »

[quote=""wesol""]kolego odgrzałes kotleta ino nie wiem po co? Druga sprawa to to ze widac odrazy ze raczj epojecia o samochodach to nie masz a to co uslyszales to chyba nie wiem od kogo ale forumowych teoretyków raczej nie słucham z racji takiej iz nie maja bladego pojecia o silnikach. Bez obrazy ale takie wrazenie odnioslem z Twojej gadki.[/quote]
A przepraszam co Ty zrobiles?
31 maj - 5 październik...
Obrazek

Moje Białe Polo Classic ]viewtopic.php?f=91&t=35161[/url]
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”