Dziwne dźwięki z przodu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

Dziwne dźwięki z przodu

Post autor: camel19 »

Witam, chodzi mi o to że od jakiegoś czasu z lewej strony przy prędkośći od ok 60km/h zaczyna być słyszalny metaliczny stukot który narasta wraz z prędkością a z kolei z prawej strony słychać nierównomierne huczenie, wycie, nie wiem może to łożyska poszły albo cuś? Dodatkowo nieraz wydaje mi się że żuca autkiem i jak na postoju ruszam kierą to słychać stuki. Padł magiel? Dodam że nie mam wspomagania. Silnik 1.4 96r. :?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

nt huczenia..poszukaj tematu o zużytych łożyskach
Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

tak dlatego z prawej podejrzewam łożysko ale z lewej strony coś tłucze a nie huczy
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

przegub
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

mogł byś mi kolego dokładniej opowiedzieć jaki to przegub? Na półosi są chyba dwa przeguby jeden przy skrzyni a drugi przy kole?
s
seblip1
Newbie
Newbie

Post autor: seblip1 »

przeguby stukaja ale zwlaszcza przy skrecaniu, zdarza sie ze i przy jezdzie na wprost, ale to juz naprawde przegub ma koniec. lozysko tez moze stukac jesli cos w nim peknie, bo jak lozysko huczy to sa bieznie w nim wytarte. A moze masz jakies wibracje na kierownicy?
Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

Tak od czasu do czasu wibracje sie zdarzaja na kierownicy nie jest to non stop ale sie przydarza. Wlasnie te stukanie uslyszalem przy jezdzie na wprost. I co do tego tez nie ma reguly, poprostu raz sa te stukania cichsze a raz glosniejsze.
s
seblip1
Newbie
Newbie

Post autor: seblip1 »

musialbys wjechac gdzies na kanal albo podnosnik i zobaczyc gumy na wachaczach, gumy na przegubach. ogolnie popatrzec czy gdzies sa jakies luzy
Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

Wlasnie bylem dzisiaj u mechanika ktory stwierdzil ze sa to tylne tuleje na wahaczach i drazki kierownicze. Aby po naprawie juz "przod'' dobrze chdzil:)
Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

Dzisiaj odebralem samochod od mechanika, tuleje i drazki wymienione, z tego co sie jeszcze dowiedzialem do wymiany mam sworznie wahaczy i opony ktore maja bicie i teraz bardziej to czuje po wymianie tych elementow nie wiem czy to normalne? moze tak skoro wahacze sztywniej reraz siedza? :? Moze to byc jeszcze wina np zlego ustawienia zbierznosci? przy wiekszych predkosciach kierownica troche majta niestety :niewiem:
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”