Wachacz i drążek stabilizatora

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Pany a jak sie zachowa auto na spreżynie -40 ale amorek gazowy monroe reflex 2, jak z amorami nie padną szybciej?
M
Maniak90
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Maniak90 »

Witam
Wymieniałem ostatnio w polo wahacze, drążek, końcówkę drążka osłonę przegubu, gumy stabilizatora.
Teraz mam problem żeby wstawić na swoje miejsce stabilizator.
Jak to najlepiej zrobić?
Wahacze są na miejscu, najpierw wsadzić stabilizator w wahacze czy do budy przykręcić?
Dodam jeszcze że pierwszy raz robię przy zawieszeniu...
Awatar użytkownika
picksar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: picksar »

Wsadź stabilizator w wahacze a stabilizator podnieś sobie lewarkiem i wtedy próbuj celować śrubą w otwory.
--- SPRZEDAM CZĘŚCI ---
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=61&t=24999
Polo Fox 86c/2f steilheck, 1.0 AAU
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Ja jak zmieniałem zawias to odkręciłem stabilizator od budy, ale potem sa problemy z jego przykreceniem, i jedna osoba nie ma szans tego zrobic. Najlepiej jest go popuscic ale calkowicie nie odkrecac.
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
M
Maniak90
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Maniak90 »

próbowałem najpierw przykręcać później wsadzać w wahacze i odwrotnie
ale w taką pogodę bez garażu i kanału, stwierdziłem że zapytam o radę i nie będę się męczył bez pewności czy dobrze robię

picksar dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
slaw4ek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: slaw4ek »

Witam! Chcę zanim się ociepli skompletować graty do ponownego obniżenia polo i w sumie brakuje mi jeszcze tylko obniżających talerzyków. Do rzeczy. Czy moge poprosić o FAQ jak wykrzesać z oryginalnych talerzyków, takie "a'la brq"? ;] Widziałem zdjęcie tego talerzyka, w wątku brq, ale chce się upewnić jak to zrobić, żeby na chama nie ciąć.
I jeszcze pytanie, jak nisko usiądzie polo na sprężynach fk -85mm i takim talerzyku; czy warto się bawić jeszcze w te talerzyki?
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

slaw4ek
pytanie czy masz odpowiednie kola aby takie obnizenie zastosowac bo pseudokombi obniza sie z tylu gorzej niz coupe.

talerzyki najlepiej na tokarce obciac a potem zespawac lub dorobic cale na tokarce.
Awatar użytkownika
slaw4ek
Raczkujący
Raczkujący

Koła mam 165/65r13 na felgach 5,5j. Pytanie czy z wysokoscą opony nie będzie problemu,bo mogła by być niższa, ale na szerokość powinno byc ok. Teraz mam z tyłu +- -50mm i jest ok.
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

ET felgi tez ma znaczenie
Awatar użytkownika
slaw4ek
Raczkujący
Raczkujący

Et38 ;) (wydawało mi się oczywiste ;p)
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

będzie oki
slaw4ek masz hockenhaimy 13 dla wersji GT/G40
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Panowie potrzebuje strasznie szybkiej odpowiedzi. Mam glebę i od jakiegoś czasu strasznie tłucze mi zawieszenie, no jak mykam po dziurach albo bruku. Co to dokładnie może być?? Gumy stabilizatora?? Może końcówki wahacza?? Potrzebuje strasznie szybkiej odp.!
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

up. Właśnie byłem na kanale i stwierdziłem że:
W momencie gdy maglownica wchodzi do komory silnika i łączy się z drążkami kierowniczymi powstał luz. Luz góra duł. Powinien tam być taki luz czy to wina wytłuczonej części?? Bardzo bym prosił o odpowiedź. Ma ktoś jakieś pomysły??
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
S
Speede_ZGL
Swój
Swój

Post autor: Speede_ZGL »

Czy ktoś mógłby mi fachowo rozpisać "instrukcję" krok po kroku jak wymienić wahacze?
Mam zwykły garaż bez kanału. Nigdy czegoś takiego nie robiłem i właściwie czas zacząć samemu ogarniać polówkę bo mechanicy za dużo wołają (jak dla mnie).
co trzeba z czego wybić, co mogę ewe. popsuć, wymienia się to przy prostym czy skręconym kole? należy coś nasmarować smarem ?
proszę o pomoc
Obrazek
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Ja to robię w ten sposób.
Samochód podnoszę ściągam koła.

Stabilizatr przy wahaczu spinam pasem transportowym. Następnie odkręcam mocowanie stabilizatra do karoseri (4 śruby klucz 13) i mocowanie stabilizatora do wahacza (jedna nakrętka na stronę klucz 19) i wyciagam stabilizator. następnie odkręcam zabezpieczenie swoznia wahacza (jedna śruba z nakrętka klucz 17) potem odkręcam śrube mocujaca wahacz do budy (klucz 17 jak mnie pamięć nie myli) wyciagam obie w/w śruby i wahacz powinien już sam wyjść jeśli nie to trzeba go troszkę szarpnac a swozen trzeba czasem wybić ja to robię widełkami do swozni kulistych. Składanie analogicznie
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”