Witam
Wymieniałem ostatnio w polo wahacze, drążek, końcówkę drążka osłonę przegubu, gumy stabilizatora.
Teraz mam problem żeby wstawić na swoje miejsce stabilizator.
Jak to najlepiej zrobić?
Wahacze są na miejscu, najpierw wsadzić stabilizator w wahacze czy do budy przykręcić?
Dodam jeszcze że pierwszy raz robię przy zawieszeniu...
Ja jak zmieniałem zawias to odkręciłem stabilizator od budy, ale potem sa problemy z jego przykreceniem, i jedna osoba nie ma szans tego zrobic. Najlepiej jest go popuscic ale calkowicie nie odkrecac.
próbowałem najpierw przykręcać później wsadzać w wahacze i odwrotnie
ale w taką pogodę bez garażu i kanału, stwierdziłem że zapytam o radę i nie będę się męczył bez pewności czy dobrze robię
Witam! Chcę zanim się ociepli skompletować graty do ponownego obniżenia polo i w sumie brakuje mi jeszcze tylko obniżających talerzyków. Do rzeczy. Czy moge poprosić o FAQ jak wykrzesać z oryginalnych talerzyków, takie "a'la brq"? ;] Widziałem zdjęcie tego talerzyka, w wątku brq, ale chce się upewnić jak to zrobić, żeby na chama nie ciąć.
I jeszcze pytanie, jak nisko usiądzie polo na sprężynach fk -85mm i takim talerzyku; czy warto się bawić jeszcze w te talerzyki?
Koła mam 165/65r13 na felgach 5,5j. Pytanie czy z wysokoscą opony nie będzie problemu,bo mogła by być niższa, ale na szerokość powinno byc ok. Teraz mam z tyłu +- -50mm i jest ok.
Panowie potrzebuje strasznie szybkiej odpowiedzi. Mam glebę i od jakiegoś czasu strasznie tłucze mi zawieszenie, no jak mykam po dziurach albo bruku. Co to dokładnie może być?? Gumy stabilizatora?? Może końcówki wahacza?? Potrzebuje strasznie szybkiej odp.!
up. Właśnie byłem na kanale i stwierdziłem że:
W momencie gdy maglownica wchodzi do komory silnika i łączy się z drążkami kierowniczymi powstał luz. Luz góra duł. Powinien tam być taki luz czy to wina wytłuczonej części?? Bardzo bym prosił o odpowiedź. Ma ktoś jakieś pomysły??
Czy ktoś mógłby mi fachowo rozpisać "instrukcję" krok po kroku jak wymienić wahacze?
Mam zwykły garaż bez kanału. Nigdy czegoś takiego nie robiłem i właściwie czas zacząć samemu ogarniać polówkę bo mechanicy za dużo wołają (jak dla mnie).
co trzeba z czego wybić, co mogę ewe. popsuć, wymienia się to przy prostym czy skręconym kole? należy coś nasmarować smarem ?
proszę o pomoc
Ja to robię w ten sposób.
Samochód podnoszę ściągam koła.
Stabilizatr przy wahaczu spinam pasem transportowym. Następnie odkręcam mocowanie stabilizatra do karoseri (4 śruby klucz 13) i mocowanie stabilizatora do wahacza (jedna nakrętka na stronę klucz 19) i wyciagam stabilizator. następnie odkręcam zabezpieczenie swoznia wahacza (jedna śruba z nakrętka klucz 17) potem odkręcam śrube mocujaca wahacz do budy (klucz 17 jak mnie pamięć nie myli) wyciagam obie w/w śruby i wahacz powinien już sam wyjść jeśli nie to trzeba go troszkę szarpnac a swozen trzeba czasem wybić ja to robię widełkami do swozni kulistych. Składanie analogicznie