[6n] Obszycie kierownicy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

Bartosz85
wiesz jaki mankament jest - to jest pod ori kierownicę obszywana która ma wycięcia specjalne - tą niestety dostałem więc nie miałem co wybrzydzać :) Ale szczerze na żywo nie wygląda tak źle jak na tych zdjęciach - na spocie się podobała ludziom i byli mile zaskoczeni, wiadomo można podkleić i będzie lepiej :) Poza tym trochę mniej grosza zapłaconego i jakaś satysfakcja że zrobiłem sam :)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
foxmen1
Konkretnie zainteresowany

Post autor: foxmen1 »

hmmm chyba lepiej dołożyć 50zł i mieć profeskę ale to tylko moje zdanie.
Potrzac na fotkę rozmiar kiery L skóry do obszycia XXL. Skóra powinna być delikatnie naciągana i podklejana. Ale dla Ciebie order z kartofla za wytrwałośc :piwo:

ps. Wcześniej pisałem o obszywaniu. Profeska w każdym calu kosztuje 100-150zł z podklejaniem bo tak się to robi profesjonalnie.
Było... viewtopic.php?f=56&t=11878
Jest Golf IV 1.9TDI 115kucy
Awatar użytkownika
foxmen1

Post autor: foxmen1 »

[quote=""kolo""]Bartosz85
wiesz jaki mankament jest - to jest pod ori kierownicę obszywana która ma wycięcia specjalne - tą niestety dostałem więc nie miałem co wybrzydzać :) Ale szczerze na żywo nie wygląda tak źle jak na tych zdjęciach - na spocie się podobała ludziom i byli mile zaskoczeni, wiadomo można podkleić i będzie lepiej :) Poza tym trochę mniej grosza zapłaconego i jakaś satysfakcja że zrobiłem sam :)[/quote]

dlatego podklejając słupki od wewnętrznej strony delikatnie naciągasz, podklejasz a nadmiar obcinasz.
Było... viewtopic.php?f=56&t=11878
Jest Golf IV 1.9TDI 115kucy
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

[quote=""kolo""]wiesz jaki mankament jest - to jest pod ori kierownicę obszywana która ma wycięcia specjalne - tą niestety dostałem więc nie miałem co wybrzydzać :) Ale szczerze na żywo nie wygląda tak źle jak na tych zdjęciach - na spocie się podobała ludziom i byli mile zaskoczeni, wiadomo można podkleić i będzie lepiej :) Poza tym trochę mniej grosza zapłaconego i jakaś satysfakcja że zrobiłem sam :)[/quote]
Moze masz racje, wazne ze tobie sie podoba i jestes zadowolony. :good:
Ja poprostu probowalbym przy ramionach to troszke mocniej naciagnac nawet niech jedna krawedz wejdzie na druga ale zeby zmniejszyc te faldy.
r
rafal_1903
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rafal_1903 »

Zgadzam się z poprzednikami mogłeś troszkę ponaciągać tą skórę.
Ja obszywałem swoją ale i tak będe musiał zrobić to jeszcze raz.
Fotki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Macie racje ja dociągałem skóre do skóry na równo bez naciągnia, ale człowiek uczy się na błędach :) narazie tak jeżdze jak bede mieć chwile czasu kupie niteczke i może poprawie - fakt pro sie jeszcze podkleja a co do ceny to ja 180 usłyszałem za obszycie - i kiera musi być w dobrym stanie. :) w stosunku do 44 + 8 jest różnica :)

w dalszych fotkach jest pokazany szew chyba trochę ładniejszy niż tej Twój kolego :)
Kedy ?

Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

[quote=""kolo""] a co do ceny to ja 180 usłyszałem za obszycie[/quote]
gdzie tyle wołają? ja za kierę i mieszek zapłaciłem 120 a w golfie IV 140pln. i to jeszcze łączona gładka z perforowaną.
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Prawdopodobnie tam co Maciek obszywał jak dzwoniłem do gościa tyle mi powiedział przez telefon, znalazłem w internecie tę firmę.
Kedy ?

Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

kolo
ja też tam obszywałem. Radom, ul. Żeromskiego.
na przyszłość polecam bo naprawdę dobrze obszywają a co do ceny to jak zobaczą kierę to da się dogadać. w golfie mieliśmy niemiłosiernie pościeraną i zerwali całość bez opłat dodatkowych:)
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

d4ri0
no cóż :) następna może dam profesjonalistom do obszycia :) Na razie cieszę się ze swojej - już nie mam tej potrójnej :D
Kedy ?

Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""kolo""]tą niestety dostałem więc nie miałem co wybrzydzać [/quote]
O ty :acute: Już ja się z tobą policze :P

Bla bla bla.
każdy z was czekał na efekt pracy Konrada, samemu nie kupując takiego obszycia. A teraz piszecie mogłeś to, mogłeś tamto. Chłopaczyna się starał, na żywo wyszło to całkiem nieźle. Nagle zrobili się eksperci - tu się podkleja, tu się mocniej naciąga. Szkoda że nie pisaliście tego zanim kolo zabrał się za robotę.

Jak dla mnie, za robotę :bow: i + za efekt. A to że coś się pomarszczyło, trudno. poprawić zawsze można.
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

czaja
stety niestety :) ale chciałem - a z efektu pracy się cieszę - wczoraj dostałem od sprzedawcy instrukcje i jest tam opisane co zrobić żeby się nie pomarszczyła :) Jak już pisałem może znajdę czas i poprawię, puki co jeżdżę :D
Kedy ?

Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

kolo co nagle to po diable. Dlatego u mnie mod występuje co pół roku, rok. Do tego czasu zawsze ktoś zdąży popsuć i wiem czego unikać :crazy:
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
tomsson

Post autor: tomsson »

Witam

Może mi ktoś pomóc poszukać na allegro pokrowiec do 6n2, taki żeby obszyć razem z ramionami. Nie mogę znaleść.

Dzięki

pozdrawiam
Pozdrawiam
m
miczubery
Newbie
Newbie

Post autor: miczubery »

Ja też chętnie zmierzę się z tym mrówczym zadaniem. Nawet kupiłem na Allegro materiał w odpowiednim kolorze. Tak z ciekawości zdjąłem dziś klapkę klaksonu na kierownicy, aby zobaczyć co za "piernik" trzyma ją (tą kierownicę) w ryzach. No i "ZONK". Trzy sprężynki, jedna blaszka metalowa na płasko i jeden sprężynujący bolec metalizowany na sztorc, do których to elementów podłączony jest pewnie od spodu obwód elektryczny klaksonu. No ale jak zdjąć taką kierownicę, aby łatwiej się ją obszywało? Nie widzę żadnych wkrętów, nakrętek, zabezpieczeń, ścisków, itp.
Mój model, to vw polo III 1.0 z rocznika '98. Poduszki powietrznej brak.
Proszę o mały TUTEK, bo się obawiam, że przy próbach na tzw. "chłopski rozum" wyłamię połowę plastików...

Kolego, czerwony kolor jest zarezerwowany dla moderacji i proszę o tym pamiętać.
czaja

Byda pamiętoł... Ty moo'dzie ;-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”