[quote=""Anioł""]
mam pytanko do kolegi a ta deska rozdzielcza bez problemów pasowała?
bo nieźle się prezentuje :agree:[/quote]
Już pisałem o kompatybilności desek 6N i 6N2 - wsio pasuje bez większych ingerencji.
- deska na szerokość pasuje
- otwory montażowe pokrywają się z tymi z 6N
- mocowania górne są identyczne
- mocowania boczne są inne - trzeba usunąć stare z 6N i przyspawać te z 6N2
- dochodzi podpora dolna bo tej w 6N nie ma
- do wymiany jest obudowa nagrzewnicy pod deską - ta z 6N jest za duża i nie wejdzie pod deske
- do przerobienia są wtyczki instalacji elektrycznej
- do wymiany jest licznik - podejdzie wersja z Lupo bez CAN-a
Ogólnie jeżeli mamy wszystkie części montażowe czyli nity, podpory itp. to swap deski może zająć kilka h
[quote=""turzol""][quote=""ThundeR""]zaraz obok Cyprusa drugie najgrubsze Polo na tym forum.[/quote]
Ja tak nie uważam nie śmiem nawet stanąć obok cyprysowej Poli
[/quote]
Turzol nie ujawnia jeszcze swoich wszytskich asów Poczekajcie na swapa, koła, lakier i reszte zawianych tajemnicą rzeczy Zresztą ja też nie próżnuje.
Pozatym nasze auta to troszkę dwie inne filozofie.
eee tam tu wies tuning i tam wies tuning... ja tam roznicy nie widze
:mrgreen:
co z tymi projektami i podzialem działów? jak zwykle w pkp? hurra zrobmy zrobmy... a potem nic? Zajme sie tym tylko niech ktos w koncu przejrzy na oczy ze lexus looki nie moga byc w jednym dziale z Cyprysem czy turzolem...
dobry pomysł, może zrobić dział Garaz i Projekty albo projekty i projekty zaawansowane czy jakkolwiek to nazwac no i dział dla turzola "Paści i dziadostwa" a może nawet dział dla wszystkich klubowych wozów które nie są VW polo np jakieś tam neony sreony i inne :P
Ciąg dalszy kompletowania gratów do generalnego remontu zawiechy.
tuleje powerflex - kpl na obie osie
zwrotnice z gti/16V wypiaskowane i pomalowane proszkowo
nowe łozyska SKF i nowe ori piasty
gwint został rozkręcony, springi jako ze lapnęła korozja dalem do piaskowania i malowania
ori nakretki KW są z dupiatego tworzywa wiec dorabiam nowe stalowe i daje w ocynk.
tak wygladają połamane wyżłobienia w nakrętkach, po prostu nie wytrzymują przeciążeń
Ostatnio z nudów złapałem za wiertarke i wypolerowałem nieco gewinde Jeszcze nie skończyłem, wiec fotek z efektu koncowego na razie nie bedzie
wspomniane we wczesniejszych postach tarcze Nordmann (przod 256x25mm) i Zimmermann (tyl 232x9mm)
Brakuje jeszcze kilka gratów, które musze zanabyć i odnowić. Mam nadzieje ze niedługo wszystko zostanie wpakowane do auta, na razie główna przeszkodą jest czas, a raczej jego brak
no ja Turzol złoży to swoje 6n1,5 to mysle że to będzie kozak na skale europy Raczej na pewno tak bedzie biorac pod uwage ile pracy, czasu i kasy w to wszystko wkłada. Wileki szacun za wszystko
Jestem pod wrażeniem ilości pracy włożonej w to auto... o kasie nie wspominam, bo jedni mają i mogą sobie pozwolić, inni nie za bardzo... ale tu widać własny wkład w to co się składa... polerowanie gwintu? To zboczenie, pasja... tak trzymać :amen: