siema
Jadąc rano autem zaswiecila mi sie kontrolka oleju i zaczelo "pipac" . Zjechalem na bok otwarlem mache sprawdzilem stan oleju i bylo ok. Otwarlem korek a na korku byla kupa "masla". Wyczyścilem to zakrecilem dolalem troche oleju i wszystko jest ok. Czy taki usyfiony zaklejony korek mogl byc przyczyna zaswiecenia sie kontrolki??
Takie coś może świadczyć o płynie chłodniczym, który dostaje się do oleju przez uszkodzoną uszczelkę głowicy , sprawdź czy twój olej nie jest koloru kawy z mlekiem na bagnecie.
Tak jak napisali koledzy powyżej.
W sumie odrobina tego "masełka" to nie jest jakieś szokujące zdarzenie bo to normalnie.
Ale skoro masz go naprawdę dużo to uszczelka pod głowicą napewno do wymiany. A nie ubywa Ci płynu chłodniczego??
zdaje mi sie ze ubywa plyny z chlodnicy a olej jest rzadszy
gadalem z mechanikiem powiedzial ze mogl nawet blok peknac a to by byla masakra :lol:
jak ma 30 na obrotku to zaczyna wyc i swiecic kontrolka z oleju a na wolnych chodzi normalnie niewiem co myslec
Ja stawiam na uszczelkę.
Mi tez ubywało płynu chłodniczego a nigdzie nie było plamy w garażu... z rury walił biały dym. Oddałem do mechanika i okazało się że to uszczelka pod głowicą to przy okazji sobie rozrząd wymieniłem a to było w poniedziałek. Uszczelka była w stanie masakrycznym;/
Bylem u speca
auto dokladnie zbadanie
Cisnienie, szczelnosc glowica uszczelka itp wszytko ok
jak auto sie nagrzalo to bylo wszystko ok
Wychodzi na to ze czujnik czrny
Jak on sie nazywa jak bede w sklepie kupowal???
Jakie kupic czujnik?? podobno sa dwa? doradzie jak wymienic itp
Czujniki są 2 jeden niebieski daje info do kompa a 2 czarny na zegar, co do czujników to nie kupuj taniego szitu dopłać trochę i kup coś lepszego EPS ewentualnie HELLA, w orginale były ELTH dostępne chyba tylko w serwisie.
Czegoś tu nie rozumiem. Czemu niektorzy z Was piszą o czujnikach temperatury czyli czarny oraz niebieski? Przecież to nie ma nic wspolnego z czujnikiem ciśnienia oleju.
Ralph
czujniki na aparacie sa od temperatury jest tam wlasnie niebeski czujnik halla. A na silniku dokladnie miedzy fajkami sa dwa czujniki cisnienia oleju i sa tez czarny i niebieski. Jeden jest od nizszysz obrotów chyba ma 0,33 bar a drugi jest od wyzszych obrotów chyba 1,4 bara. Chyba Ci rozjasnilem
Zbadalem prądy na czujnikach i czarny jest walniety.
Juz kupilem jutro wymienie.
Powiedzcie mi czy silnik 1.3 cl kat 55 KM to AAV?? bo kupilem czujnik do takiego oznaczenia
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2011, 19:01 przez MATIS, łącznie zmieniany 1 raz.