[quote=""elja""]1. warto inwestowac w Dynamat? czy moze cos podobnego i tanszego?[/quote]
jeśli nie chcesz płacić okolo 900-1000PLN za wytłumienie drzwi tylko dynamatem to zaklej nim okolice głośnika, a na resztę zastosuj STP Vibroplast M1 (podobno wymyślone do tłumienia wnętrz rosyjskich łodzi podwodnych). Będziesz potrzebował z 25mat na drzwi A3.
[quote=""elja""]2. na allegro sa dostepne takie: DLS MS5A, HERTZ HSK 130, PHASE AUDIOPHILE FIVE. Czy sa cos warte? warto placic za dls 900zl? czy te 13 w polaczeniu z dwudroznymi 16 z tylu i subem w bagazniku nie beda odstawaly dzwiekiem?
3. czytalem ze focal posiada w ofercie dobre dwudrozne glosniki, z allegro moge wytypowac takie: HERTZ HCX 165
4. celuje w takie rozwiazanie:
http://allegro.pl/hertz-esx-zabudowa-do ... 58989.html
mozna kupic rowniez bez glosnika i wtedy pojawia sie pytanie co tam wlozyc, głosnik 20cm. FOCAL POLYGLASS 33v1?
5. jaki wzmak do tego? jakie moce powienien miec wzmak do tego?[/quote]
słyszałem tego małego hertza i jak na swoją wielkość potrafi "grzmotnąć". Tutaj + jest już odpowiednio przygotowana obudowa, chociaż nie jestem w 100% pewien czy płaska ściana za głośnikiem nie będzie powodować zniekształceń i rezonansów.
[quote=""elja""]6. mam wzmacniacz rockford fosgate punch 300s, czy nada sie do systemu przedniego np? jaki drugi? a moze jeden wzmak czterokanałowy?[/quote]
zostaw go do napędzenia zestawu przedniego. Starczy na jakieś helixy albo hertze które chcesz kupić. do napędzenia wooferka poszukaj używanej starej V12 od Alpine, drugiego RF albo starego soniaka ze złotej serii.
[quote=""elja""]czy potrzebny bedzie kondensator?[/quote]
kondensator dobrze mieć.
[quote=""elja""]radio ma jedno wyjscie rca, trzeba byłoby rozdzielic sygnał na dwa lub trzy wzmacniacze, nie spowoduje to utraty jakosci sygnału?[/quote]
Przez jakiś czas miałem rozdzielony sygnał przy pomocy takich rozdzielaczy i to nie jest dobry pomysł. Traci się możliwość sterowania poziomem na poszególnych kanałach, na początku źle podłączone kabelki skutkowały brakiem stereo i w końcu wylądowało nowe radio z 4 kanałami.