witam mam pytanie czemu nie piszczy włącznik świateł jak zostawiam na światłach albo kierunkowskaz włączony nie wiem co się stało wcześniej piszczało jak ktoś wie niech podpowie dzięki
Tak, właśnie, pobaw się włącznikiem przy drzwiach. Możliwe że tam leży przyczyna. Ewentualnie problem może leżeć nie w samym włączniku lecz w kabelkach dochodzących do tego włącznika. Sprawdź też bezpiecznik... A jeżeli to wszystko będzie działać to w realu widziałem takie brzęczyki za 9,99, podpina się pod bezpiecznik od świateł mijania i pod bezpiecznik od wycieraczek, dobra sprawa bo nie tylko brzęczy przy niezgaszonych światłach lecz także piszczy przy niezapalonych...
W polo 6N2 przestał działać mi brzęczyk sygnalizujący nie wyłączenie świateł po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.Nie wiem co sie stało?co mogło ulec uszkodzeniu i gdzie tego szukac?prosze więc o pomoc,może ktoś miał podobny przypadek?
[quote=""christopherek""]nie wiem jak w 6n2 w 6n jest w zegarach i raczej nie do naprawienia[/quote]
jest tak samo. ale sprawdziłbym możliwe przyczyny: bezpiecznik, krańcówka drzwi.
Zapala się oświetlenie wewnętrzne jak otwierasz drzwi?
Tak wszystko działa bez problemu, światło zapala się przy otwarciu obojętnie których drzwi.,może w zamku drzwi kierowcy jest jakiś mikrowyłącznik?,mam zamki pneumatyczne.Nie chce od razu demontowac pól autka dlatego najpierw chcę zasięgnąc opini innych użytkowników polówek.
[quote=""wacku""]Tak wszystko działa bez problemu, światło zapala się przy otwarciu obojętnie których drzwi.,może w zamku drzwi kierowcy jest jakiś mikrowyłącznik?,mam zamki pneumatyczne.Nie chce od razu demontowac pól autka dlatego najpierw chcę zasięgnąc opini innych użytkowników polówek.[/quote]
Brzęczyk jest uaktywniany gdy masz wyjęty kluczyk ze stacyjki i otworzysz drzwi. jak krańcówka na słupku zapali światełko to i włączy się brzęczyk.
Najłatwiej przetestować brzeczyk VAGiem. podłączasz kabel, robisz test zegarów i już wiesz czy brzęczyk wogóle działa. Jeżeli się odezwie to trzeba szukać w innym miejscu niż zegary. jeżeli sie nie odezwie - zegary do wymiany, bo nie opłaca się naprawiać brzeczyka który jest na płytce w liczniku.
Kolego jest to do naprawienia rozbierasz zegary tam na stojaku z 4 nóżkami będzie membrana, kupujesz w sklepie elektronicznym brzęczyk 12V sprawdzasz gdzie płynie prąd podczas gdy jest wyjęty kluczyk włączone światła i otwarte drzwi, podpinasz się do nóżek i masz nowy brzęczyk. Ja u siebie tak zrobiłem
http://allegro.pl/brzeczek-sygnalizator ... 76116.html Nie łatwiej ? Owijasz kabelek o nóżkę bezpiecznika, bodajże jeden od wycieraczek drugi od świateł i masz sygnalizacje gdy sa nie wylaczone i kiedy sa nie wlaczone a silnik pracuje. Szkoda szarpania z bebeszeniem licznika, tak jest prosciej, przyklejasz go na klej do kolumny bezpiecznikow i masz brzeczyk jak ta lala
Stacyjka wygląda na OK ! ,ale zastanawiam sie czy nie ma mikrowyłącznika w zamku drzwi od kierowcy?,bo przecież sygnał sie włącza po otwarciu drzwi?przy wyjętym kluczyku i zapalonych światłach? Co takiego załącza sygnał?,może tam tkwi feler?.Nie wiem ,ale narazie próbuje wyszukać wszystkie możliwe opcje. Czy brzęczyki są awaryjne?,nim rozkręcę pół auta chcę już na ten temat mieć wyrobioną opinię.