włączone światła czemu nie piszczy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pavlo
Raczkujący
Raczkujący

włączone światła czemu nie piszczy

Post autor: pavlo »

witam mam pytanie czemu nie piszczy włącznik świateł jak zostawiam na światłach albo kierunkowskaz włączony nie wiem co się stało wcześniej piszczało jak ktoś wie niech podpowie dzięki
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

przetestuj VAGiem czy brzeczyk działa. Możliwe że padł. a jest on w zegarach.
Awatar użytkownika
asad87
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: asad87 »

zerknij do skrzynki z tymi bezpiecznikami kolorowymi, pewnie spalił się ten co odpowiada za ten dźwięk
Seat Ibiza 1.4 60KM 97r.
Opel Corsa 1.2 75KM 01r.
Peugeot 206 1.4 HDI 70KM 02r.
VW Golf 1.6 101KM 97r.
Fiat Punto 1.2 60KM 02r.
VW Polo 1.9D 64KM 97r.
Awatar użytkownika
Hiszp4n
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Hiszp4n »

a swieci ci sie lampka w srodku jak drzwi otwierasz? Zobacz wlacznik przy drzwiach
I miejsce plac manewrowy
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

Tak, właśnie, pobaw się włącznikiem przy drzwiach. Możliwe że tam leży przyczyna. Ewentualnie problem może leżeć nie w samym włączniku lecz w kabelkach dochodzących do tego włącznika. Sprawdź też bezpiecznik... A jeżeli to wszystko będzie działać to w realu widziałem takie brzęczyki za 9,99, podpina się pod bezpiecznik od świateł mijania i pod bezpiecznik od wycieraczek, dobra sprawa bo nie tylko brzęczy przy niezgaszonych światłach lecz także piszczy przy niezapalonych... :)
w
wacku
Początkujący
Początkujący

Post autor: wacku »

W polo 6N2 przestał działać mi brzęczyk sygnalizujący nie wyłączenie świateł po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.Nie wiem co sie stało?co mogło ulec uszkodzeniu i gdzie tego szukac?prosze więc o pomoc,może ktoś miał podobny przypadek?
Awatar użytkownika
christopherek
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: christopherek »

nie wiem jak w 6n2 w 6n jest w zegarach i raczej nie do naprawienia
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""christopherek""]nie wiem jak w 6n2 w 6n jest w zegarach i raczej nie do naprawienia[/quote]
jest tak samo. ale sprawdziłbym możliwe przyczyny: bezpiecznik, krańcówka drzwi.
Zapala się oświetlenie wewnętrzne jak otwierasz drzwi?
w
wacku
Początkujący
Początkujący

Tak wszystko działa bez problemu, światło zapala się przy otwarciu obojętnie których drzwi.,może w zamku drzwi kierowcy jest jakiś mikrowyłącznik?,mam zamki pneumatyczne.Nie chce od razu demontowac pól autka dlatego najpierw chcę zasięgnąc opini innych użytkowników polówek.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""wacku""]Tak wszystko działa bez problemu, światło zapala się przy otwarciu obojętnie których drzwi.,może w zamku drzwi kierowcy jest jakiś mikrowyłącznik?,mam zamki pneumatyczne.Nie chce od razu demontowac pól autka dlatego najpierw chcę zasięgnąc opini innych użytkowników polówek.[/quote]
Brzęczyk jest uaktywniany gdy masz wyjęty kluczyk ze stacyjki i otworzysz drzwi. jak krańcówka na słupku zapali światełko to i włączy się brzęczyk.
Najłatwiej przetestować brzeczyk VAGiem. podłączasz kabel, robisz test zegarów i już wiesz czy brzęczyk wogóle działa. Jeżeli się odezwie to trzeba szukać w innym miejscu niż zegary. jeżeli sie nie odezwie - zegary do wymiany, bo nie opłaca się naprawiać brzeczyka który jest na płytce w liczniku.
G
Grzela300
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Grzela300 »

A nie podłączałeś np. nowego radia? Miałem taką przypadłość jak zmostkowałem kabelki zasilania radia (nieoryginalnego), żeby podtrzymywało pamięć.
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Zoodix »

Kolego jest to do naprawienia ;) rozbierasz zegary tam na stojaku z 4 nóżkami będzie membrana, kupujesz w sklepie elektronicznym brzęczyk 12V sprawdzasz gdzie płynie prąd podczas gdy jest wyjęty kluczyk włączone światła i otwarte drzwi, podpinasz się do nóżek i masz nowy brzęczyk. Ja u siebie tak zrobiłem
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

http://allegro.pl/brzeczek-sygnalizator ... 76116.html Nie łatwiej ? Owijasz kabelek o nóżkę bezpiecznika, bodajże jeden od wycieraczek drugi od świateł i masz sygnalizacje gdy sa nie wylaczone i kiedy sa nie wlaczone a silnik pracuje. Szkoda szarpania z bebeszeniem licznika, tak jest prosciej, przyklejasz go na klej do kolumny bezpiecznikow i masz brzeczyk jak ta lala :)
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

u mnie np czasem nie wyskakuje ten środek w stacyjce i nie piszczy - bo wygląda tak jakby kluczyk dalej siedział, sprawdź, może masz podobnie ;)
w
wacku
Początkujący
Początkujący

Stacyjka wygląda na OK ! ,ale zastanawiam sie czy nie ma mikrowyłącznika w zamku drzwi od kierowcy?,bo przecież sygnał sie włącza po otwarciu drzwi?przy wyjętym kluczyku i zapalonych światłach? Co takiego załącza sygnał?,może tam tkwi feler?.Nie wiem ,ale narazie próbuje wyszukać wszystkie możliwe opcje. Czy brzęczyki są awaryjne?,nim rozkręcę pół auta chcę już na ten temat mieć wyrobioną opinię.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”