Dlaczego silnik 1.4 udaje Diesla i klekocze (zbiorczy)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mostwanted
Newbie
Newbie

Post autor: mostwanted »

Spalanie u mnie też wydawało się za wysokie. U mnie adaptował przepustnicę, ale ja miałem dodatkowo masę błędów i dzięki temu zniknęły.
h
hrubek18
Newbie
Newbie

Post autor: hrubek18 »

Auto odstawiłem do zaprzyjaźnionego warsztatu i mówili że to może być wina oleju ale dzisiaj porozbierają i jutro mam się dowiedzieć co to może być, A tak zapytam nie związane z tematem czy ślady oleju w przepustnicy to normalne czy szykuję się kosztowna naprawa :)
Awatar użytkownika
tmichewicz
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: tmichewicz »

W moim 1.4 16V AUA olejem czasem pryśnie z przepustnicy + z rurki odpowietrzającej która prowadzi do filtra powietrza z lewej strony - podobno to normalne. Wszystko działa - kilku mechaników twierdzi, że polo tak ma.
VW Polo 6n2
Silnik: 1.4 16V AUA
Rocznik: 2001
Wersja: 5D HighLine
h
hrubek18
Newbie
Newbie

Mechanik dzisiaj rozebrał silnik i stwierdził że wcześniej strzelił rozrząd i przez to szklanki się zastały i tak klekocze,jutro albo pojutrze mam odebrać autko i zobaczymy jak będzie chodził :)
h
hrubek18
Newbie
Newbie

Sorki ze post pod postem ale byłem u mechanika zrobili szklanki bo były zastane poskładali ale jeszcze słychać delikatne klekotanie z tyłu silnika fachowcy rozkładają ręce i nie wiedzą co to może być i mam takie pytanie czy już tak będzie czy kazać im rozbierać silnik i niech patrzą co to jest?zależy mi na szybkiej odpowiedzi bo w czwartek muszę mieć auto i nie wiem co robić :(
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Nagraj kolego dźwięk silnika na rozgrzanym aucie.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”