pytanko co do przepustnicy??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
rally_krakow
Newbie
Newbie

Post autor: rally_krakow »

u mnie natomiast szykuje się wymian egr jak wspomniałem ten sam silnik ale ja mam inne objawy samochód co jakiś czas dostaje głupawki i zachowuje się jak by chodził na 3 gary i za chwile wraca do po zadku ale taki objaw to nie objaw bo da się jeździć gorzej bo potrafi w niewiadomym miejscu najczęściej jak się zchamowywuje zgasnąć i to jest lipa bo nie ma się wtedy nic jutro będę u mechanika i zobaczymy mieli takie jaja w golfie z tym silnikiem IV i po wymianie egr jak ręką odjąć dam znać wkazdym bądź razie koszty owieli mniejsze bo kolo 400 zl
Awatar użytkownika
pawelec
Początkujący
Początkujący

Post autor: pawelec »

Gdzieś na forum czytałem, że przed przystąpieniem do adaptacji trzeba usunąć poprzednie nastawy przepustnicy. Może procedura adaptacji nie była wykonana prawidłowo? Z niecirpliwością czekam na przyczynę tego stanu, bo jak widać takie same objawy nie świdczą o tym samym problemie.
y
yakamashi
Newbie
Newbie

Post autor: yakamashi »

no i byłem w ASO i co sie okazuje przepustnica jest wadliwa;/ wszystko pieknie ładnie dopóki sie nie doda gazu;/ po dodaniu gazu obroty nadal faluja choc juz nie zawsze;/ wiec bede musiał poszukac jakiejs uzywanej. Jesli by ktos takowa miał prosze dac znac.

-- Pią Cze 26, 2009 9:01 pm --

a jednak pomogła wizyta w ASO obroty przestały skakac po jezdzie na wiekszych obrotach:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”