u mnie natomiast szykuje się wymian egr jak wspomniałem ten sam silnik ale ja mam inne objawy samochód co jakiś czas dostaje głupawki i zachowuje się jak by chodził na 3 gary i za chwile wraca do po zadku ale taki objaw to nie objaw bo da się jeździć gorzej bo potrafi w niewiadomym miejscu najczęściej jak się zchamowywuje zgasnąć i to jest lipa bo nie ma się wtedy nic jutro będę u mechanika i zobaczymy mieli takie jaja w golfie z tym silnikiem IV i po wymianie egr jak ręką odjąć dam znać wkazdym bądź razie koszty owieli mniejsze bo kolo 400 zl
Gdzieś na forum czytałem, że przed przystąpieniem do adaptacji trzeba usunąć poprzednie nastawy przepustnicy. Może procedura adaptacji nie była wykonana prawidłowo? Z niecirpliwością czekam na przyczynę tego stanu, bo jak widać takie same objawy nie świdczą o tym samym problemie.
no i byłem w ASO i co sie okazuje przepustnica jest wadliwa;/ wszystko pieknie ładnie dopóki sie nie doda gazu;/ po dodaniu gazu obroty nadal faluja choc juz nie zawsze;/ wiec bede musiał poszukac jakiejs uzywanej. Jesli by ktos takowa miał prosze dac znac.
-- Pią Cze 26, 2009 9:01 pm --
a jednak pomogła wizyta w ASO obroty przestały skakac po jezdzie na wiekszych obrotach:)