[6N] piski podczas krecenia kierownica

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

[6N] piski podczas krecenia kierownica

Post autor: suff »

Ostatnio podczas krecenia kierownica zaczely z niej wydobywac sie odglosy podobne do ostrzenia noza o noz (dzwiek ocierania sie dwoch metali o siebie). zastanawiam sie czy to po prostu jest wytarcie sie smaru czy cos powaznego sie zaczyna dziac z ukladem kierowniczym.
t
tajpej

Post autor: tajpej »

a masz wspomaganie bo jeśli tak to może być już pompa na ukończeniu a jak nie masz to gdzieś po prostu się coś zaciera bo nie ma smarowania :)
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

nie mam pompy. tez mi sie wydaje ze cos sie zaciera, ale wolalem sie upewnic jeszcze tutaj.
Awatar użytkownika
Mlody
Początkujący
Początkujący

Post autor: Mlody »

Ja tak mialem, sciagnalem kierownice, posmarowalem styki od klaksonu smarem, zalozylem kierownice, jak reka odjal ;)
P
Piotr Ka
Newbie
Newbie

Post autor: Piotr Ka »

Kolego, da się to zrobić nawet bez ściągania kierownicy. U mnie też była podobna sytuacja. Pod blaszkę od klaksonu podłożyłem smar (wazelinę techniczną). Jest też tam pierścień - u mnie też on, gdzieś tarł, psiknąłem trochę smarem na teflonie i teraz jest super.
Jak chcesz odkręcać kierownicę, to pamiętaj o odłączeniu akumulatora żeby poducha Ci głowy nie urwała!!!
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

[quote=""Piotr Ka""]Jak chcesz odkręcać kierownicę, to pamiętaj o odłączeniu akumulatora żeby poducha Ci głowy nie urwała!!![/quote]

dzieki za troske :-) moj Resorak to silnik na kolkach z miejscem dla 4 pasazerow wiec ani poduchy, ani wspomaganie, ani inne systemy nie sa mi straszne ;-) Wroce do Polszy to kupie smar z teflonem i popsikam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”