[9n3] Światła do jazdy dziennej

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Hella ma okrągłe lampy LED DRL, 3 diody w środku.
Inna opcja to zobacz w tym sklepie internetowym. Firma jest z mojego miasta i ma lokalny punkt montazu rowniez.

Pisza ze sprzedaja tez mniej markowe, ale z homologacją: http://www.swiatla.auto.pl/kategoria/sw ... y-dziennej.

A co do zestawow Philipsa to ja dzis sie naczytalem na stronie cokupic.pl takich rzeczy, ze glowa mi spuchla.... Ludzie pisali tam ze np co ktoras dioda na szynie sie nie palila. Albo po zgaszeniu silnika ledy sie nadal palily. Pomoc Philipsa kazala podlaczyc w takim przypadku pod zaplon zamiast pod akumulator. Innemu kazali wyslac towar do Holandii... na jego koszt.. itp itd. Tego typu opinie nie byly pojedyncze. Co do swiatel Helli to w niektorych modelach używane są diody Philipsa :D,o czym sam philips mowi :).
Awatar użytkownika
kafar
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: kafar »

Witam planuje zamontować takie światła w kratkach do halogenów jaka jest średnica otworu w kratce bo są okrągłe światła do jazdy dziennej 7 cm i 9 cm i czy będą pasować w otwór a jak nie to zamontuje jakieś płaskie proszę o odpowiedź pozdrawiam kafar.
Grupa Mazowiecka- "Młoda Gwardia"
kafar
http://polskajazda.pl/Samochody/Volkswagen/Polo/131762
Obrazek
"błogosławieni c
s
smoterek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: smoterek »

Czasem można spotkac ludzi u ktorych świecą się światła przeciwmgielne przednie zrobione na światła do jazdy dziennej.
Ma ktoś pomysł jak takie coś zorganizować? Wymóg 25 cm nad poziomem jezdni mam spełniony, bo mam akurat 25cm od dolnej krawędzi świateł, więc dla policji powinno być ok.
9N 1.9TDI axr 3d Caractere
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

W końcu znalazłem coś dedykowanego do 9N, w miejsce fabrycznych halogenów-klik Tyle że w sumie nie jest to czego szukam, ponieważ to jest 2w1 czyli halogeny+światła do jazdy dziennej. Ja natomiast poluję na same światła do jazdy dziennej :-D A cenę :shock: za te światła z aukcji, pozostawię bez komentarza...
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

No, widziałem te światła z aukcji jakiś miesiąc-dwa temu. Gdyby były z jakieś 400zł tańsze, może bym się nad nimi zastanowił :)
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Może cena poleci w dół ;-) Poczekajmy...
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Ja mam zamontowane okrągłe HP 510 za 185 pln w miejsce halogenów,plus mam podłączony(patrząc z przodu) po prawej stronie poniżej aku przy płaskiej kostce a sterujący pod postój no i masa pod aku.Zapalają się zgodnie z przepisami i wymiary montażowe też są zachowane.
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

krzysztof65, masz może jakieś zdjęcia, przedstawiające montaż tych świateł? Możesz podesłać linka do aukcji z tymi światłami?
Obrazek
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

Post autor: qqrydza »

można to zrobić dużo taniej, wymieniając żarówki halogenów przednich na ich ledowe odpowiedniki oraz przerabiając lekko instalacje (przy włączniku świateł). Co i jak w dziale Manuale.

Powiecie:
- ale to niezgodne z prawem, to prawda...no chyba, że odwiedzicie grawera i powiedzie Panie potrza mi tu dwa znaczki :D

Ja mam właśnie w ten sposób zrobione dzienne, kontroli jeszcze nie miałem żadnej. Czas pokaże.
Bez dymu nie ma ognia Obrazek
mój czarnuch
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

qqrydza, masz światła do jazdy dziennej kosztem fabrycznych halogenów? :-D
Obrazek
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

dokładnie tak. Pomyślałem, że i tak halogenów używa się kilka razy w roku, a ja i tak nie widzę sensu ich stosowania, dla mnie te światła mogą nie istnieć. Wykonując tego moda, możemy je włączyć także ze światłami mijania (jako halogeny), tylko umówmy się, 6W nic nam nie oświetli po bokach auta.
mój czarnuch
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Jak miałeś fabryczne halogeny, to pewnie że taka przeróbka wyszła Cię taniej. Ja nie mam halogenów ani instalacji więc w moim przypadku taki zabieg nie ma sensu. Taniej wyjdzie mnie montaż świateł do jazdy dziennej.

Ciekawe co na Twoją przeróbkę powie diagnosta, podczas przeglądu rejestracyjnego :D
Obrazek
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

Przegląd rejestracyjny mam już za sobą a do technicznego jeszcze daleko ;)

Nie powinno być problemu z przeglądem, a gdyby coś to wystarczy przełączyć mały wihajsterek w skrzynce bezpiecznikowej i wszystko wraca do normy.
mój czarnuch
m
mlodyabc
Newbie
Newbie

Post autor: mlodyabc »

A te światła dzienne podłączone jak w Ameryce Północnej czyli załączające się po zwolnieniu hamulca ręcznego w sytuacji gdy hamulec wcale nie będzie zaciągniety to światła będą świecić cały czas? Np auto zgaszone hamulec nie zaciągnięty.. to kiedy światła się zaświecą?
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Jesli kluczyki masz przekrecone to dzienne sie swieca, jak zaciagniesz reczny to gasna. Jak nie masz kluczykow w stacyjce to i tez dzienne sie nie siweca, bo nie ma napiecia na nie.
To jesli pytasz o te ori rozwiazania, bo teraz np niektorzy stosuja rozwiazania ze dzienne "widza" stan ladowania akumulatora i wlaczaja sie tylk ogdy silnik jest uruchomiony
[size=12px][/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”