>> TU Pytamy o nr części i ich ceny w ASO (ETKA) <<

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

S
Speede_ZGL
Swój
Swój

Post autor: Speede_ZGL »

mam pytanie do ludzi, którzy mają etke do polo 86c2f, podeśle ktoś na maila? bo chcę sprawdzić kilkanaście rzeczy według cennika na specjalnej wyprzedażowej liście, o którą wszyscy zabiegają :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

poszłooo :hello:
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 19:31 przez Czołg GT, łącznie zmieniany 1 raz.
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

[quote=""qwertypol""]Witam, z prawej strony przód pod nadkolem jest otwór do komory silnika wygląda to tak jakby kiedyś była tam zaślepka i wypadła. Obok jest jeszcze jeden taki otwór i wchodzi w niego chyba wężyk od hamulca. Orientuje się ktoś jaki nr ma ta zaślepka?[/quote]

mógłby ktoś zobaczyć u siebie i mi spisać nr tej zaślepki
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""qwertypol""]mógłby ktoś zobaczyć u siebie i mi spisać nr tej zaślepki[/quote]
jak nie zapomne to jutro zerknę.
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

[quote=""qwertypol""]Witam, z prawej strony przód pod nadkolem jest otwór do komory silnika wygląda to tak jakby kiedyś była tam zaślepka i wypadła. Obok jest jeszcze jeden taki otwór i wchodzi w niego chyba wężyk od hamulca. Orientuje się ktoś jaki nr ma ta zaślepka?
[/quote]

chodzi ci o ta co zasłania skrzynie bo nie kminie za bardzo :)okrągły kształt czy jaki
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote=""Czołg GT""][quote=""qwertypol""]Witam, z prawej strony przód pod nadkolem jest otwór do komory silnika wygląda to tak jakby kiedyś była tam zaślepka i wypadła. Obok jest jeszcze jeden taki otwór i wchodzi w niego chyba wężyk od hamulca. Orientuje się ktoś jaki nr ma ta zaślepka?
[/quote]

chodzi ci o ta co zasłania skrzynie bo nie kminie za bardzo :)okrągły kształt czy jaki[/quote]

po prawej stronie czyli na przeciwko skrzyni, to ma kształt jajowaty, jak spojrzysz na koło to obok amortyzatora jest ten otwór
V
Variant 98
Początkujący
Początkujący

Post autor: Variant 98 »

[quote=""czaja""][quote=""Variant 98""]Pedał sprzęgła i pompa sprzęgła do Polo III variant 1998 (prod.02.10.1997) 1,9 tdi 90 kM silnik AHU, skrzynia ASD, sterowanie sprzęgłem hydrauliczne. Dzięki. [/quote][/quote]
Pedał sprzęgła: 6K1721315F
a które to pompa to nie wiem. Może na obrazku sobie znajdziesz:
Obrazek

Powiem szczerze czaja, że nie bardzo mogę zatrybić ten rysunek. Chodzi mi o pompę sprzęgła, to jest tą, która bezpośrednio współpracuje z pedałem sprzęgła, a druga pompa tzw wysprzęglnik jest hydraulicznie sterowana płynem z pompy sprzęgła. Nr wysprzęglnika też by się przydał bo nie wiem czy na wymianie pompy się skończy.
Jeśli to możliwe prosiłbym również o ceny pedału sprzęgła oraz pompy sprzęgła i tej drugiej tzw. wysprzęglnika.
Dzięki :agree:
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote=""qwertypol""][quote=""Czołg GT""][quote=""qwertypol""]Witam, z prawej strony przód pod nadkolem jest otwór do komory silnika wygląda to tak jakby kiedyś była tam zaślepka i wypadła. Obok jest jeszcze jeden taki otwór i wchodzi w niego chyba wężyk od hamulca. Orientuje się ktoś jaki nr ma ta zaślepka?
[/quote]

chodzi ci o ta co zasłania skrzynie bo nie kminie za bardzo :)okrągły kształt czy jaki[/quote]

po prawej stronie czyli na przeciwko skrzyni, to ma kształt jajowaty, jak spojrzysz na koło to obok amortyzatora jest ten otwór[/quote]

załączam zdjęcie może teraz ktoś mi znajdzie nr
Obrazek
s
slawko
Newbie
Newbie

Post autor: slawko »

Siema
Jaka cena w ASO silniczka klapy przepływu powietrza) w Polo 9N 1.4tdi
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""qwertypol""]załączam zdjęcie może teraz ktoś mi znajdzie nr[/quote]
od razu lepiej :grin:
tamtędy biegnie przewód do czujnika ABS. Ale nie mogę namierzyć zaślepki na to miejsce. nie znam fachowego określenia na nią, a w ETKA czasem takie nazwy są że szok.
V
Variant 98
Początkujący
Początkujący

Post autor: Variant 98 »

Dzięki czaja za nr pedału sprzęgła.
Powiem szczerze czaja, że nie bardzo mogę zatrybić ten rysunek. Chodzi mi o pompę sprzęgła, to jest tą, która bezpośrednio współpracuje z pedałem sprzęgła, a druga pompa tzw wysprzęglnik jest hydraulicznie sterowana płynem z pompy sprzęgła. Nr wysprzęglnika też by się przydał bo nie wiem czy na wymianie pompy się skończy. Przypomnę Polo III variant 1998 (prod.02.10.1997) 1,9 tdi 90 kM silnik AHU, skrzynia ASD, sterowanie sprzęgłem hydrauliczne.
Jeśli to możliwe prosiłbym również o ceny pedału sprzęgła oraz pompy sprzęgła i tej drugiej tzw. wysprzęglnika.
Dzięki :agree:
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

Posiadam polówe 6N 1.9D jak widac tutaj z boku na awatarze. Po zimowej kolizji uszkodziła się sprężarka, wystawiłem oferte kupna tutaj na forum, i co się okazało, moja polówka posiada sprężare, ale bez nr. katalogowego... Chce kupic, mam parę ofert, ale lipa bo nie mam numeru a nie chce bawic sie w odsyłanie, sklepy z częściami poinformowane i starają sie szukac co może byc przyczyna, na nalepce znajdują sie takie oto napisy: R134a 0437312730 7176 i na samej górze pisze SBZB ale tego nie jestem pewien, bo jest zamazane nie da się doczytac... Wie ktoś może jak rozgryśc problem ? W razie potrzeby mogę podac nr VIN czy cokolwiek. Na nalepce poza napisem, że jest to sprężarka klimy i jaki olej podawac nie pisze nic (napisane po ang. oczywiście)
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

czy ktoś mi może sprawdzić w ETKA jaki numer części ma wentylator do mojego sprzęta? polo 6N AFH 1.4 16V 97'
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""dumle""]czy ktoś mi może sprawdzić w ETKA jaki numer części ma wentylator do mojego sprzęta? polo 6N AFH 1.4 16V 97'[/quote]

klima czy bez klimy?
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote=""qwertypol""]
załączam zdjęcie może teraz ktoś mi znajdzie nr
Obrazek[/quote]

gdyby ktoś też szukał to znalazłem nr 1H0971908E cena około 6zł w aso
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”