lepiej dla silnika jeśli dostaje zimniejsze powietrze, w naszym klimacie jest łagodnie przy sprawnym termostacie nie trzeba tej gorącej rury tak bardzo. Jej zadaniem jest szybsze zagrzanie się silnika następnie przełączenie się na zimne powietrze.
Jeśli silnik dostaje cały czas ciepłe powietrze to niezdrowe jest to dla podzespołów silnika i drugi efekt uboczny to wolniej wkręca się na obroty i jest mulasty. Testowałem to sam :blush2:
U mnie jest kibelrura od puszki filtra powietrza aż do dolnej części grila tam obok halogenu i zasysa mi zimne powietrze
silnik szybko się rozgrzewa i jest OK, Zamieszczę kiedyś zdjęcia jak to zrobiłem.
Miałem to samiutko, po rozgrzaniu silnika ten trójnik się nie przełączał i zasysał gorące powietrze z kolektora wylotowego.
Spróbuj zrobić sobie taką instalację, nie koniecznie musisz tak jak ja długą rurę do samego dołu, całkiem dobrze możesz zrobić rurkę która zakończy się w oryginalnym otworze po lewej stronie w poszyciu nad nadkolem, ważne też żeby instalacja była szczelna.
powodzenia w modach