Mam kila pytań odnośnie usterek, które wystąpiły w moim Polo, silnik 1,2 12V 2003. Ogólnie użytkuję go bez większych problemów, największym problemem była wymiana rozrządu, ale podobno ten typ tak ma. Chciałbym zapytać się czy ktoś miał takie problemy i wie jak rozwiązać je.
1. Mianowicie od ponad roku mam problem z kontrolką emisji spalin (bodajże chodzi o sonde), byłem z tym w serwisie VW to standardoow na komputer, wg komputera wszystko ok, więc reset. Jednak kontrolka raz się zapalała a potem gasła. Ogólnie cięzko jest zrozumieć działanie tego systemu :banghead:
2. Innym probleme jest fakt, że ostatnio w momencie kiedy zostawię samochód włączony na światłach to nie piszczy, żeby je wyłaczyć, co wcześniej było standardem

3. Na koniec inny mały problemik, mianowicie chodzi o zamykanie szyb (elektryczne), mianowicie nie mogę zamknąć od strony pasażera szyby jednym naciśnięciem (oczywiście jako kierowca), muszę nacisnąć i trzymać (od strony kierowcy raz naciskam i się zamyka), żeby było śmieszniej to otworzyć jednym naciśnięciem mogę

To by było na tyle z moich przygód z POLO, jakby ktoś mógł coś interesującego powiedzieć odnośnie tych problemów będę bardzo wdzięczny. Zarazem prosze o wyrozumiałość, bo jestem nowy na forum, chociaż od dawna je obserwuję

Pozdrawiam
maxon