[quote=""Muniek91""]Witam czy mógł by mi ktoś powiedzieć czy ten silnik jest na pewno od polo przed liftem
http://tablica.pl/oferta/silnik-1-6-vw- ... 27454;r:;s:
Ewentualnie gdyby ktoś znał kogoś albo coś bo potrzebuje silnik 1.6 AEA najchętniej sam blok .
Pytam się dlatego ponieważ wszyscy piszą ze polo Ibiza golf itp a w każdym jest podobno trochę inny silnik ( mocowanie dolne na łapie )[/quote]
ten silnik podejdzie do 6N, ma mocowanie na prawą łapę jak widać na foto.
[quote=""stalker5""]Cześć
Chciałbym Was zapytać o swap silnika 1.4 60 km 6n2 na 1.6 GTI 6n2. Jeśli będę miał dawce GTI w dobrym stanie to przeróbka będzie wymagała jeszcze wielu części z poza posiadanego GTI? Dużo części będzie trzeba dokupić? Oczywiście hamulce także przełoże z GTI i belki oraz kupię jakiś konkretny gwint lub airride.
Bardzo zależy mi na przełożeniu mocniejszego silnika właśnie do 1.4, bo posiadam auto zachowane w świetnym stanie. Mógłbym kupić drugie polo z silnikiem GTI i używać obu, ale nie mam niestety miejsca na kolejne auto i pieniędzy, a rozwalone GTI mogę dostać w małej cenie.
Bardzo prosiłbym o odp.[/quote]
jeśli będziesz miał dawcę to nie musisz dokupywać żadnych części, ewentualnie nowe tracze hamulcowe z klockami, łożyska kół, przeguby i te części które byłyby uszkodzone w dawcy. Taki swap będzie dość opłacalny z tego względu że zostanie Ci ta sama składka co na 1,4.