[quote=""Deska""]I choinka dalej jest coś nie możemy się podłączyć do komputra... szuka szuka i dupa.[/quote]
Z tymi kompami to lipa w uj, jak sam nie ogarniesz to dobrze liczą mechanicy za to..
Podłączasz sie pod gniazdo OBD?
Pewnie coś zakłóca odczyt, może immo? U mnie gniazdo padło, udało sie odratować tylko odczyt silnika, i to poprzez nowe gniazdo przy kompie silnika.. Koszt 300zł..
u mnie transmisje zakłóca emulator immo jednak bez problemu odczytuje airbaga, po podpięciu normalnego immoboxa komunikacja wraca. Dodatkowe gniazdo to koszt paru zł na szrocie i pół godzinki roboty. Zainstaluje za parę minut TD to Ci podeśle w PW nr pinu kompa pod który trzeba podpiąć linie K.
airbag zawsze załapie błęda jak tylko ściągniesz jaśka, potem trzeba vagiem skasować samo się nie skasuje.
Co do reszty błędów to czujniki ABS do wymiany one robią takie jaja, jeden uwalony =kontrolka abs świeci,
więcej uwalonych=kontrolka abs i ręcznego miga często daje 3 lub 5 sygnałów dźwiękowych.
[quote=""rat4""]więcej uwalonych=kontrolka abs i ręcznego miga często daje 3 lub 5 sygnałów dźwiękowych[/quote]
tak samo jest gdy pompa ABS jest uszkodzona tzn była zalana. miałem taki przypadek
tam pompy nie ma abs-u :mrgreen:
głownie chodzi o to ze nie moge sie połaczyc vagiem,albo nie laczy sie wcale albo jakies tureckie znaczki wychodza :shock:
z błedami sobie poradze z tym ze najpierw musze sie skomunikowac
to coś w kablach macie namieszane by trzeba było szukać po instalacji
jak będę miał czas jutro to wyślę wam schematy instalacji obydwóch polo może do czegoś dojdziecie