Czym konserwowac otwierany dach?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

n
napsterr
Newbie
Newbie

Czym konserwowac otwierany dach?

Post autor: napsterr »

Posiadam polo z otwieranym dachem i tutaj pytanie czy konserwuję się czymś ten materiał i w ogóle jak dbać żeby nie było z tym problemów! I nie wiem czemu znajomi się z tego nabijają i twierdzą że niby te dachy przeciekają ja jak dotąd nie miałem problemów z tym dachem ale chciałbym żebyście się podzielili opinią?
a
azot85
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: azot85 »

Ja mam szyberdach i to nie całkiem działajacy i nie przecieka także nie przejmuj sie niech sie śmieją a może ci zazdroszczą :d a co do pytania jak konserwować to podłączam się :) Sam jestem ciekaw czym to robić
Obrazek
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Koledzy szukajka na prawdę nie boli :-D

viewtopic.php?f=13&t=5806&hilit=open+air
a
azot85
Raczkujący
Raczkujący

Fajnie dziekujemy koledze ale widzi kolega Nam nie chodzi o OpenAir ale o zwykły szyberdach :)
Obrazek
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

adam0751
Koledze napsterrowi chodziło chyba o open air :P
a
azot85
Raczkujący
Raczkujący

heheh no to przepraszam a Ja mam pytanie o zwykły szyberdach tzn tą uszczelkę czym konserwować :)
Obrazek
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

Niczym ?:D nie no pewnie można czymś ale ja od 1.5 roku używania PołóVWki mej nie mam z nim problemu. Mam szyber szklany ;) tylko słyszałem że żeby coś tam nie zaśniedziało to warto tak raz na tydzień go otworzyć i zamknąć nawet zimą :) Tak dla zdrowotności :)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
n
napsterr
Newbie
Newbie

Mi chodzi o taki kawałek palandeczki he he nie mam normalnego szyberdachu tylko odsuwana materiał! Jak narazie nie mam problemów ale widzę że na zgięciach zaczyna lekko pękać i obawiam się że może zacząć się coś poważniejszego! A tak w ogóle tą są jakieś firmy co zajmują się odnawianiem tego? Ja mieszkam w okolicach Bydgoszczy i jak by ktoś znał taką firmę w promieniu 100 km to bym był wdzięczny za podpowiedz!
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

jak juz ci peka na zgięciach to juz przechlapane (wiem cos o tym:)) raczej tego niczym nie odratujesz (chociaz myslalem troche o firmach ktore zajmuja sie naprawami plandek, moze cos oni by zdzialali?), po prostu lata robia swoje(open air w polo skonczyli produkowac w 2001r.) u mnie tez zaczal pekac, wybralem sie wiec do firmy ktora zajmuje sie tymi dachami, ale jedyna opcja to wyszycie podmiennika za 1500zl lub zamowienie oryginalnego za 4200zl :D wpadlem wiec na pomysl "sam naprawiam" kupilem silikon i to chyba najlepsze rozwiazanie poki co :) szkoda mi zmieniac mojego ladnego czerwonego daszku :)
n
napsterr
Newbie
Newbie

No nie jest jeszcze tak tragicznie w jednym miejscu na zgięciu lekko ale profilaktycznie chcę ten proces spowolnić! A taka małą uwaga to uważam że i tak konstrukcja tego dachu i materiały są naprawdę dobre bo jak patrzę na mazde 323 właśnie z takim dachem a u mnie widuje parę takich to jestem przerażony jak to wygląda! Znajomy ma mi przywieść taki środek składający się z dwóch składników jeden czyszczący drugi konserwujący więc podzielę się uwagami na forum!
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”