Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów dotyczące mechanizmu podnoszenia szyb. Otóż, w moim polo zerwała się linka podnoszenia szyby (podnoszenie elektryczne), patrząc na ceny na allegro i fakt, iż w przyszłym roku chcę zmienić auto na nowszy model, nie chce specjalnie inwestować. Chciałby zamiast elektryki zakupić podnośnik manualny, ale nie wiem czy będzie pasować, bo patrząc na allegro na jedno i drugie to różnica w budowie jest ogromna, a nie chciałbym wyrzucać pieniędzy w błoto i to jest właśnie moje zmartwienie. Proszę o pomoc, jeżeli ktoś zna temat. Dzięki. Pozdrawiam.
Bedzie pasowal idealnie p&p na 100%. Ja u siebie zmianialem z recznych na elektryczne i wszystko pasowalo. Bedziesz musial tylko zrobic dziury w tapicerce zeby zalozyc korbki.
Racja potwierdzam, u mnie spalił się silniczek i miesiąc jeździłem bez boczka z szybą podwiązaną drutem masakra :banghead: , ale za zestaw do elektryki nie dasz dużo więcej niż za ten z korbką, ja kupiłem od ibizy z rozbitka i dałem 100 więc może nie trzeba będzie kaleczyć tapicerki
MIESZALNIA TYNKÓW I FARB ELEWACYJNYCH "ANDRUŚ"
DYSTRYBUCJA --> STRZELIN/WROCŁAW www.tynki-elewacyjne.pl
Ja kupilem podnosniki po 150zl/sztuka + panel, przelaczniki, przekaznik i troche kabli ok 50zl.
Razem ok 350zl ale sprzedalem reczne podnosniki za ok 100zl czyli koszt to ok 250zl.
podpinam sie pod temat:)
silniczek od ele.szyb jak jest przymocowany do mechanizmu? jakies torxy czy cos, potrzebuje wymienic silniczek.
dzieki z gory za pomoc:)
Witam Wszystkich
Z racji tego iż jestem nowy nie chcę zaśmiecać forum postanowiłem podpiąć się pod temat.
Kupiłem podnośniki szyb z polo classic i chcę założyć je do siebie a mam 3 drzwiową polę.
Czy mechanizmy będą pasować bez problemu? Czy poprostu będę musiał zaadoptować silniki do podnośników z korbkami(zastąpić je)?
Z góry dziękuję za sugestie i pozdrawiam
dajcie spokoj te podnosniki z polo to porazka na calej lini, wkrecajacy sie pancerz w koleczka albo pekajacy plastkik przy silniczku czy tez mielace sie linki na slimaku w silniku. Kupilem z allego i tez mi przyslali zjeb...a meczylem sie 3 godz zeby to uruchomic. Jak kupowac to z pewnych zrodel. Nie wiem czy lepiej nie zmienic orygninalny na uniwersalny.
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Postanowiłem podłączyć się pod temat by nie tworzyć nowego - mam kilka pytań odnośnie mechanizmu szyb elektrycznych w Polo Variant 2001. Po wizycie u mechanika okazało się, że połamane mam plastikowe ślizgi drzwi kierowcy i do wymiany cały mechanizm wraz z silniczkiem od drzwi pasażera. Czy moglibyście zerknąć na te linki i powiedzieć czy będą one pasować?
Ślizgi wyglądają podobnie do tego połamanego który mam, natomiast numeru mechanizmu nie mam za bardzo jak porównać ( stary już wyrzucony ), wg informacji z netu powinien pasować.